Portari avem, nu şi echipă. Tătăruşanu a evitat un dezastru cu Spania

Ultima actualizare:

    Tătăruşanu a fost cel mai bun fotbalist al României în meciul cu Spania
Tătăruşanu a fost cel mai bun fotbalist al României în meciul cu Spania

Ciprian Tătăruşanu a fost singurul român care a ieşit învingător după eşecul (1-2) cu Spania.

Pentru mult timp de-acum înainte, naţionala României nu va duce lipsă de un portar de valoare. Din păcate, jucătorii de câmp antrenaţi de Cosmin Contra au rămas datori în urma înfrângerii de joi seară de pe Arena Naţională.

Dacă scorul ar fi fost 7-1 pentru Spania, nimeni nu s-ar fi supărat. Aceasta e concluzia la capătul unui meci care ne putea apropia de Euro 2020 în cazul unei victorii sau chiar a unui egal. Diferenţa de valoare dintre cele două naţionale i-a dat însă şansa lui Tătăruşanu să facă un meci mare, poate cel mai reuşit sub tricolor din totalul de 62 de selecţii. Titularizat de Cosmin Contra în ciuda perioadei mai puţin fericite pe care o traversează la echipa de club din Lyon, ,,Tătă” a evitat un eşec al României la scor de maidan. În special în prima repriză, cu excepţia penalty-ului transformat de Ramos, Tătăruşanu a ridicat un zid în faţa ibericilor, remarcându-se în cinci-şase situaţii. ,,S-a văzut că Spania e una dintre cele mai bune echipe din lume. Pentru mine meciurile mai grele sunt cele în care n-am nimic de apărat. Atunci când sunt mai multe ocazii, îmi intru mai repede în mână”, a declarat cel mai valoros jucător al României în disputa cu Spania. ,,E adevărat că am fost expus, dar nu e prima oară. Eu îmi fac doar meseria”, a completat portarul de 33 de ani, subliniind astfel uşurinţa cu care adversarii au reuşit să şuteze la poarta sa. Prestaţia lui Tătăruşanu a pus capăt momentan discuţiilor privind titularul din poarta României, în condiţiile în care tânărul de 22 de ani Ionuţ Radu creşte în valoare pe zi ce trece.

Per total, naţionala stă bine la portari, dar nu şi la capitolul echipă. Cu excepţia vârfurilor Puşcaş şi Andone, ceilalţi tricolori şi-au dovedit limitele împotriva unei formaţii de top. Nici măcar Răzvan Marin, liderul noii generaţii, n-a ieşit în evidenţă, confirmând scăderea de formă a mijlocaşului de la Ajax. Trimiţând pe teren cinci fundaşi, selecţionerul Cosmin Contra nu poate fi absolvit de vina înfrângerii, cu atât mai mult cu cât după meci şi-a acuzat jucătorii de ,,lipsă de curaj”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net