Prăbuşire de 4 milioane de euro! Cota lui Nicuşor Stanciu a luat-o la vale

Ultima actualizare:

    Nicuşor Stanciu
Nicuşor Stanciu

Într-un an şi câteva luni, cota de piaţă a lui Nicuşor Stanciu s-a înjumătăţit, de la opt la patru milioane de euro.

Octombrie 2016 – ianuarie 2018 e perioada în care internaţionalul român şi-a murdărit imaginea construită cu atâta trudă în tricoul FCSB-ului. Căzut în dizgraţie la Anderlecht, mijlocaşul de 24 de ani e evaluat acum la numai patru milioane de euro.

Practic, Nicuşor Stanciu s-a întors de unde a plecat. La finalul lui august 2016, el avea pe site-ul de specialitate transfermarkt.de o cotă de 3,5 milioane de euro şi era vândut de Becali în Belgia pentru aproape 10 milioane de euro. Evident, nemţii de la transfermarkt au actualizat rapid cota lui Stanciu, în dreptul căruia a apărut în luna octombrie 2016 suma de opt milioane de euro. De-aici a început şi declinul carierei lui Stanciu, care a şi-a pierdut treptat locul de titular la Anderlecht, ajungând o rezervă de lux la gruparea din Bruxelles. Lipsa de meciuri şi de performanţe a fost reliefată inclusiv pe transfermarkt. Astfel, Nicuşor Stanciu a pierdut un milion de euro în ianuarie 2017, iar în vara anului trecut a mai făcut un pas în spate, până la 5,5 milioane de euro. Noua stagiune nu a adus nimic nou, Stanciu evoluând extrem de puţin la Anderlecht (doar trei meciuri ca titular în campionatul Belgiei şi un singur gol marcat). Ca urmare, noile borne valorice oferite de transfermarkt.de l-au pedepsit încă o dată pe Stanciu. Mai exact, transfermarkt.de a stabilit că românul valorează patru milioane de euro, adică exact jumătate din ceea ce însemna Nicuşor Stanciu în urmă cu 15 luni. E o prăbuşire care se vede rar în campionatele tari ale Europei, semn că ascensiunea mijlocaşului a fost una forţată, iar cei de la Anderlecht s-au cam păcălit cu cel mai scump transfer din istoria clubului.

Nicuşor Stanciu nu mai are nici un viitor la Anderlecht, iar negocierile intense cu Sparta Praga confirmă acest lucru. Pentru a evita o accidentare, românul nici mîcar nu se mai antrenează cu belgienii, în aşteptarea unei veşti bune din partea impresarei Ana Maria Prodan. „Stanciu vrea la Praga, îi place oraşul şi echipa. Sper să rezolvăm cât mai repede”, a spus agentul de jucători. Anderlecht şi Sparta duc ultimele discuţii privind suma de transfer, asta în timp ce câteva formaţii din spaţiul arab stau la pândă, sperând să-l deturneze pe Stanciu cu promisiuni salariale mai consistente.


    Alex Chipciu
Alex Chipciu

Faţă de Stanciu, Alex Chipciu a avut un 2016-2017 perfect la Anderlect, însă a plătit tribut în actualul sezon faptului că belgienii şi-au schimbat antrenorul şi sistemul de joc. În aceste condiţii, Chipciu a fost şi el mai mult rezervă, iar cota sa de piaţă a fost scăzută de la trei milioane de euro (iunie 2017) la două milioane de euro (ianuarie 2018).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net