Preliminarii CM, etapa a 3-a! Azerbaidjan şi Lituania, în drum spre Rusia

Ultima actualizare:

    Slovenia şi Anglia au remizat la Ljbuljana, scor 0-0, iar britanicii au oprit la 12 seria victoriilor consecutive în preliminariiFOTO: Getty Images
Slovenia şi Anglia au remizat la Ljbuljana, scor 0-0, iar britanicii au oprit la 12 seria victoriilor consecutive în preliminariiFOTO: Getty Images

Aseară s-au încheiat ultimele meciuri ale rundei cu numărul trei din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia. Surprizele au fost la ordinea zilei, dar câteva echipe ies în evidenţă mai mult decât celelalte. Iată situaţia din toate grupele!

În A, Franţa şi Suedia merg umăr la umăr cu 7 puncte şi par decisă să mai producă o dramă în Olanda, lăsând-o acasă de la Mondial după ce batavii au ratat şi Euro 2016.

În B, Elveţia merge ceas, iar Portugalia şi-a revenit şi ea după duşul rece de la Basel, din primul joc. E clar că între ele se va da lupta pentru locul care merge direct în Rusia, iar învinsa va trece prin baraj. Ungaria şi surpriza Insuelel Feroe nu sunt mult în spate, dar e greu de crezut că se pot interpune între elveţieni şi portughezi.

Rezultatele din etapa a 3-a
Rezultatele din etapa a 3-a

Germania conduce autoritar grupa C şi din acest punct de vedere nu e nici o surpriză. Trebuie să te freci însă la ochi când te uiţi la ocupanta locului secund, care duce la baraj. Da, vedeţi bine, e Azerbaidjan, şi nu datorită unei conjuncturi sau pentru că a avut de jucat cu echipele mai slabe ale grupei. Azerii au făcut, e drept, trei puncte în San Marino, dar restul de patru au venit cu Norvegia şi Cehia. Victoria cu nordicii, de la Baku a fost prima bombă, iar egalul cu cehii, obţinut aseară la Ostrava, a întregit minunea. Să vedem cât îi ţine, dar dacă Irlanda de Nord, Cehia şi Norvegia nu se trezesc la timp, e posibil să rămână în spate.

În D, Serbia e decisă să-şi fructifice şi la naţională pepiniera senzaţională pe care o are la echipele de club, vecinii noştrii împânzind Europa cu valori, dar dând rateu după rateu la nivel de ţară. Pe doi e Irlanda, o echipă destul de constantă în ultima vreme. Surprinde poziţionarea pe 3 şi 4 a Ţării Galilor şi Austriei, dar oamenii lui Bale şi Alaba n-au tratat prea serios aceste două jocuri.

Clasamente
Clasamente

Sărim peste grupa noastră, analizată deja într-un material sperat, şi mergem la F, unde englezii au rupt seria de 12 victorii în preliminariile unui turneu final. S-a întâmplat aseară, la Ljubljana, unde al 13-lea n-a mai fost cu noroc. A fost 0-0 între trupele lui Katanek şi Southgate, care avantajează ambele echipe. Britanicii rămân lideri, iar slovenii sunt pe trei, cu 5 puncte, tot atâtea cât revelaţia Lituania, ocupanta locului de baraj în acest moment, datorită golaverajului mai bun.

În G, Spania şi Italia n-au adversar, chiar dacă Albania şi Israel sunt la doar un punct în spate. Între peninsulari se va da lupta pentru cine se califică direct şi cine merge la baraj. Din păcate pentru "cenuşărese", toate vor rămâne cel mai probabil acasă.

În H, Belgia n-are emoţii, iar Grecia ţine steagul sus, având acelaşi număr de puncte. Bosnia e pe 3 şi a pierdut un tempo după înfrângerea în faţa lui Hazard şi compania. Cel mai probabil, băieţii lui Martinez vor defila spre Rusia, iar grecii şi bosniacii se vor bate pentru locul de baraj.

În I e bătaie mare. Croaţia şi Islanda conduc cu acelaşi număr de puncte după un start de campanie aproape perfect, iar Ucraina şi Turcia gâfâie în spatele lor. Orice se mai poate însă întâmpla în această grupă.

Clasamente
Clasamente
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net