Preliminarii Euro 2016 - rezultate. Irlanda a bătut Germania la Dublin

Ultima actualizare:

    Preliminarii Euro 2016 - rezultate. Robert Lewandowski, atacantul lui Bayern, a marcat ambele goluri ale Poloniei în Scoţia şi e golgheterul acestor prleiminarii cu 12 reuşite. Nu e sigur însă de prezenţa la Euro 2016Foto Click!
Preliminarii Euro 2016 - rezultate. Robert Lewandowski, atacantul lui Bayern, a marcat ambele goluri ale Poloniei în Scoţia şi e golgheterul acestor prleiminarii cu 12 reuşite. Nu e sigur însă de prezenţa la Euro 2016Foto Click!

Joi seara s-au disputat primele jocuri din penultima etapă de calificare la turneul din Franţa, de anul viitor. Fotbalul ne-a oferit din nou surprize uriaşe. Cele mai mari au avut loc la Dublin, dar şi în Albania, unde sârbii au învins în prelungiri, într-un meci care şi-a depăşit cu mult miza lui sportivă. Iată însă categoria Preliminarii Euro 2016 - rezultate!

Preliminarii Euro 2016 - rezultate. Prima partidă a zilei a avut loc la Tibilisi, pe Stadionul Boris Paichadzis, între Georgia şi victima de serviciu, Gibraltar. Oaspeţii, încă la nivelul lui Fereo sau Luxemburg din urmă cu câţiva ani, au jucat şi acest meci cu acelaşi obiectiv, adică să ia cât mai puţine goluri. Au reuşit să oprească tabela la 4-0 şi au plecat acasă mulţumiţi.

Gibraltar a ajuns la un record de 50 de goluri încasate în aceste preliminarii, fără punct obţinut, logic. Georgienii au nouă, dar degeaba pentru că la Euro e deja din această grupă Germania, iar Polonia şi Irlanda îşi vor disputa locurile 2 şi 3. Nemţii erau calificaţi din septembrie şi au mers la Dublin puţin pe călcâie. Au pierdut cu 1-0, reintroducând Irlanda în cărţi, care are acelaşi număr de puncte, 18, cu Polonia lui Lewandowski. "Leşii" au remizat în Scoţia, scor 2-2, şi urmează duminică meciul direct.

Preliminarii Euro 2016 - rezultate. Gibraltar a pierdut din nou la scor

Preliminarii Euro 2016 - rezultate. Grupa noastră o ştim foarte bine, dar merită totuşi reamintită performanţa Irlandei de Nord, care a învins Grecia cu 3-1, la Belfast, şi s-a calificat matematic la Euro 2016. O performanţă venită după zeci de ani de aşteptare şi obţinută, din păcate, chiar în faţa României. Tricolorii, după cum bine ştim, au remizat, scor 1-1, cu Finlanda, pe Arena Naţională şi se bat cu Ungaria pentru locurile 2-3. Maghiarii au învins, nu fără emoţii, Insulele Feroe, scor 2-1, după ce oaspeţii au condus la Budapesta cu 1-0, încă din minutul 10.

Preliminarii Euro 2016 - rezultate, joi, 8 octombrie 2015
Preliminarii Euro 2016 - rezultate, joi, 8 octombrie 2015

Ultimele meciuri jucate aseară au fost cele din grupa I, singura de cinci echipe şi în care dramtismul va persista până la final. Cu excepţia Portugaliei lui Cristiano Ronaldo, care s-a calificat deja matematic, totul e deschis pentru locul 2 şi 3. Danemarca are un punct peste Albania şi cu el a rămas după ce a pierdut în Portugalia, scor 1-0. Albanezii, din păcate pentru ei, au ratat o şansă imensă să treacă peste nordici în clasament.

Preliminarii Euro 2016 - rezultate. Sârbii au încurcat Albania la Elbasan

Preliminarii Euro 2016 - rezultate. Asta pentru că sârbii, rivalii etnici de moarte, le-au pus beţe în roate la Elbasan, câştigând cu 2-0 în minutele 90+1 şi 90+3. Dacă reuşeau măcar un egal, ar fi egalat Danemarca şi o remiză în Armenia,în ultimul meci, le-ar fi fost suficient să meargă la Euro. În aceste condiţii, albanezii trebuie să câştige la Erevan pentru că la egalitate de puncte, danezii stau mai bine la meciurile directe. Pentru nordici e dramatic însă faptul că nu mai pot adăuga puncte la cele deja existente, pentru ei preliminariile încheindu-se în Portugalia.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net