Premiera Barcelonei!

Ultima actualizare:

    Argentinianul Leo  Messi a fost adus  la centrul de juniori  al Barcelonei când  avea doar 13 ani
Argentinianul Leo Messi a fost adus la centrul de juniori al Barcelonei când avea doar 13 ani

După victoria cu 4-0 contra celor de la Levante, Barcelona s-a distanţat la 11 puncte de marea rivală Real Madrid, făcându-i pe spanioli să vorbească despre un campionat deja încheiat.

Meciul de duminică seară va rămâne însă în istorie pentru felul în care a arătat echipa Barcei între minutele 14 şi 75. Schimbarea brazilianului Dani Alves (accidentat) cu Montoya a făcut ca 11-le catalan să fie produs sută la sută în propria pepinieră, La Masia. Valdes, Montoya, Puyol, Pique, Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Messi, Pedro şi Fabregas s-au format ca fotbalişti la celebra academie, chiar dacă ulterior unii dintre ei au mai trecut şi pe la alte cluburi.

Ca o completare, întreg staff-ul tehnic al Barcelonei, în frunte cu Tito Vilanova, e compus din tehnicieni care au învăţat meserie la grupele de copii şi juniori.

«La Masia» are şase şcoli de fotbal

„La Masia", aşa cum e denumită Academia Barcelonei, a fost organizată în 1979 la ideea lui Cruyff, care a copiat modelul Academiei de la Ajax;Academia găzduieşte doar 60 de jucători, restul trebuie să-şi asigure singuri cazarea;În fiecare an, peste 1.000 de copii cu vârste între 6 şi 8 ani sunt testaţi la un trial. Dintre ei, doar 200 sunt selectaţi;Costul anual de întreţinere a Academiei e de 5 milioane de euro;Vârsta minimă a juniorilor de la „La Masia" e de 6 ani;Academia are 40 de scouteri: 15 în Catalunia, 15 în restul Spaniei şi 10 în restul lumii;„La Masia" are cinci şcoli de fotbal în Mexic şi una în Egipt;Toţi antrenorii de la echipele de juniori sunt foşti fotbalişti profesionişti; „La Masia" este singura Academie din lume care a dat primii trei jucători într-un clasament anual al Balonului de Aur: Messi, Xavi şi Iniesta în 2010.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net