Premiera lui Mitriță: e singurul român a cărui cotă a ”explodat” în țările arabe

Ultima actualizare:

    Mitriță și-a mărit cota cu 2,2 milioane de euro la Al AhliFOTO: EPA
Mitriță și-a mărit cota cu 2,2 milioane de euro la Al AhliFOTO: EPA

Alexandru Mitriță a surprins pe toată lumea în octombrie, când a acceptat să fie împrumutat de New York City la formația arabă Al Ahli. Numai că, spre mirarea tuturor specialiștilor, cota lui a crescut în acest răstimp cu 1,5 milioane de euro! Cu toate acestea, selecționerul Mirel Rădoi nu l-a chemat la națională pentru ”tripla” din luna martie.

Ajuns la Al Ahli la începutul lunii octombrie, Mitriță (26 de ani) a devenit rapid un lider al echipei. El a disputat 18 meciuri pentru formația ”alb-verde”, dintre care 17 în campionat și unul în Cupa Regelui. A reușit să marcheze 4 goluri - unul mai frumos decât celălalt - și să ofere 5 pase decisive, transformându-se într-unul dintre favoriții fanilor. Prestațiile lui bune nu au trecut neremarcate de specialiștii site-ului transfermarkt.com, care au decis să-i mărească substanțial cota în acest an. Astfel, la 31 ianuarie, el a atins valoarea record de 7 milioane de euro, cu 2,2 milioane mai mult decât vechea estimare, făcută pe când juca în MLS, la New York City. Performanța lui este cu atât mai mare cu cât sunt foarte rare cazurile în care valoarea unui fotbalist crește pe hârtie după transferul în țările arabe. De regulă, majoritatea jucătorilor se duc acolo ca în vacanță, doar cu gândul la banii șeicilor.

Ei bine, cu această valoare, Mitriță a devenit în acest moment al doilea cel mai bine cotat jucător român – este devansat doar de Răzvan Marin, de la Cagliari, care staționează la 10 milioane de euro. Fostul oltean este la egalitate cu portarul Ionuț Radu, a cărui cotă a tot coborât de la începutul anului trecut, de când nu a mai jucat nici măcar un minut. El este rezervă la Internazionale Milano. Totuși, chiar dacă este unul dintre cei mai în formă jucători români din străinătate, Mitriță nu se regăsește pe lista preliminară a selecționerului Mirel Rădoi pentru meciurile cu Macedonia de Nord (25 martie), Germania (28 martie) și Armenia (31 martie). Acesta a convocat de principiu 22 de jucători de afară, dintre care doar doi atacanți: Claudiu Keșeru, de la Ludogoreț, și George Pușcaș, de la Reading. Lista definitivă a jucătorilor ce vor fi chemați pentru importanta acțiune de peste două săptămâni va fi anunțată în zilele următoare.

Ianis Hagi a crescut cu 1,5 milioane euro

Singurul român câștigător al titlului de campion cu echipa lui de club, Ianis Hagi, și-a văzut încununat sezonul bun cu o creștere substanțială de cotă. Conform celor de la transfermarkt.com, fiul ”Regelui” este unul dintre puținii români a căror valoare a crescut în 2021. Astfel, Ianis a ajuns acum la 6 milioane de euro, în creștere cu 1,5 milioane față de anul trecut. El a devenit al cincilea român din clasamentul general, la egalitate cu Valentin Mihăilă, de la Parma. La polul opus se află Pușcaș. Revenit pe teren după o accidentare, jucătorul care a strălucit în ultimele două meciuri ale divizionarei secunde engleze Reading și-a văzut cota modificată chiar în luna martie. Din păcate, el nu are motive de bucurie, deoarece aceasta i-a scăzut de la 4,8 milioane de euro la ”doar” 4.

”Stranierii” convocați de principiu de Rădoi

Portari: Florin Niţă (Sparta Praga), Ionuţ Radu (Inter Milano).

Fundași: Vasile Mogoş (Chievo), Bogdan Ţîru (Jagiellonia), Ionuţ Nedelcearu (AEK Atena), Dragoş Grigore (Ludogoreţ), Alin Toşca (Gaziantep), Vlad Chiricheş (Sassuolo), Cristi Ganea (Aris Salonic), Adrian Rus (Fehervar).

Mijlocași: Sergiu Hanca (KS Cracovia), Răzvan Marin (Cagliari), Alexandru Creţu (NK Maribor), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Ianis Hagi (Glasgow Rangers), Alexandru Maxim (Gaziantep), Alexandru Băluţă (Akademia Puskas), Erik Bicfalvi (FC Ural), Valentin Mihăilă (Parma), Dennis Man (Parma).

Atacanți: Claudiu Keşeru (Ludogoreţ), George Puşcaş (Reading).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net