Premierul britanic David Cameron vorbește despre ”apele tulburi” de la FIFA

Ultima actualizare:

    Sepp Blatter, preşedintele FIFA
Sepp Blatter, preşedintele FIFA

Cu doar câteva zile înainte de alegerea noului președinte al Federației Internaționale de Fotbal Asociație (FIFA), acest organism este prins într-un scandal de amploare, cei doi candidați, elvețianul Sepp Blatter, deținător al postului, și rivalul său Mohammad Bin Hammam fiind vizați de o procedură a Comisiei de Etică.

Însuși premierul britanic David Cameron a avut o reacție, publică, dar și privată, știut fiind că englezii au reproșat forului mondial pierderea organizării Campionatului Mondial din 2018, unii elector fiind acuzați că au fost mituiți. Potrivit cotidianului ”Times”, șeful guvernului britanic a spus că activitatea FIFA este perturbată de ”tulburările” de acolo. Primul ministru este de aceeași părere cu șeful sportului din Marea Britanie, Hugh Robertson, care a cerut amânarea alegerii președintelui forului fotbalistic mondial, subliniind că această campania a luat turnura unei farse.

Lupta pentru șefia FIFA este programată pentru miercuri, 1 iunie, astăzi Sepp Blatter și Mohammad Bin Hammam, cei doi candidați, fiind așteptați să se prezinte în fața Comisiei de Etică. Elvețianului i se reproșează faptul că a fost informat ”în avans” de Jack Warner, președintele CONCACAF (Confederația de Fotbal din America Centrală) și membru al Consiliului Executiv al FIFA, de ”vărsarea” unor sume de bani participanților la o reuniune a Confederației Caraibelor (CFU), ținută în 10 și 11 mai, iar aceștia aveau legătură cu alegerile din 1 iunie.  

Acum câteva zile, reprezentanții Federației Engleze de Fotbal au anunțat că se vor abține de la votarea președintelui FIFA. Ei au fost extrem de nemulțumiți că nu au primit organizarea CM de fotbal din 2018, aceasta fiind atribuită Rusiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net