Antrenorul Ladislau Boloni (67 de ani) nu va mai antrena pe Antwerp şi în ediția viitoare a campionatului de fotbal al Belgiei. Gruparea n-a confirmat încă informația apărută în ”De Gazet van Antwerpen”. Mureșanul era în funcţie din 2017 şi avea contract până în această vară.


Boloni și-a dezvăluit planurile încă din 9 aprilie: ”Nu cred că vom merge mai departe. Am ajuns la un punct în care următoarea etapă ar fi atacarea titlului, iar acest lucru reclamă o altă filosofie. Nu cred că putem progresa în acest moment”, a declarat Boloni pentru pentru publicaţia ”De Gazet van Antwerpen”, citată de Agerpres. Formația belgiană a reacționat atunci prin secretarul general Sven Jaecques, care a declarat pentru ”Het Nieuwsblad”: ”Am aflat ce a zis Boloni, dar este evident prematur. Adevărat, este pe final de contract, dar viitorul său încă nu a fost discutat. Din simplul motiv că încă nu am vorbit între noi. De la oprirea competiţiei, priorităţile au devenit altele. Intenţia era să ne aşezăm la masă după finala Cupei şi după play-off, dar din motive evidente acest lucru încă nu s-a întâmplat. Oricum, pentru noi toate opţiunile rămân deschise”.
Apoi, în 4 mai, oficialii clubului Antwerp declarau că vor discuta cu tehnicianul Ladislau Boloni despre contractul acestuia, potrivit walfoot.be. Unul dintre conducătorii clubului belgian, D’Onofrio, a adăugat deunăzi: ”A spus că vrea o schimbare, dar vom vedea unde vor duce discuţiile. Nu ajută la nimic să vorbim dinainte despre asta”.
Campion al Europei cu Steaua, în 1986, internațional român de fotbal (108 selecții), Ladislau Boloni a debutat ca antrenor în 1992, ca secund la AS Nancty. Pe lista echipelor pe care le-a pregătit se află Sporting Lisabona (2001-2003), unde l-a promovat pe Cristiano Ronaldo, Rennes (2003-2006), AS Monaco (2006), Standard Liege (2008-2010), Lens (2011) și PAOK Salonic (2011/2012). În 2009, el a câștigat titlul de campion al Belgiei, cu Standard Liege, fiind declarat antrenorul anului. Boloni antrenează echipa Antwerp din iulie 2017 şi are contract până în 30 iunie. După 29 de etape, gruparea pregătită de acesta ocupă locul 4 în Jupiler League, fiind la un punct de Charleroi (locul 3) și la două de Gent (locul 2). 

Loading...