Prietenul la nevoie se cunoaşte. Hagi are nevoie de ,,ajutorul" lui Dan Petrescu

Ultima actualizare:

    Gică Hagi şi Dan Petrescu
Gică Hagi şi Dan Petrescu

Penultima etapă din sezonul regular propune vineri un meci de totul sau nimic pentru Viitorul lui Hagi, chiar pe terenul campioanei CFR Cluj. Relaţia de prietenie dintre cei doi antrenori ar putea influenţa rezultatul în favoarea constănţenilor.

După patru sezoane consecutive în care a evoluat în play-off, Viitorul e pe cale să cunoască reversul medaliei, adică să se lupte pentru evitarea retrogradării în play-out. Cu un parcurs dezastruos în ultimele şapte runde (cinci eşecuri şi două victorii), trupa „Regelui” a ajuns cu cuţitul la os la ora disputei de vineri de la Cluj-Napoca. Dacă îşi va respecta statutul de echipă invincibilă pe teren propriu în actuala stagiune (11 victorii şi un egal), CFR Cluj o poate scoate pe Viitorul din calculele pentru play-off. În dispută directă cu FC Botoşani şi Gaz Metan, formaţia lui Gică Hagi stă la mâna propriilor rezultate doar cu punctaj maxim în etapele care urmează, cu CFR în deplasare şi cu codaşa Clinceni acasă.

Aşadar, Viitorul va juca o adevărată „finală” în Gruia şi rămâne de văzut cât de determinaţi vor fi jucătorii lui Dan Petrescu să-i încurce pe cei ai lui Hagi. Cum relaţia de amiciţie dintre cei doi foşti mari internaţionali e de notorietate, nu-i exclus ca „Bursucul” să-şi dorească prezenţa în play-off a Viitorului. Sunt şi argumente în acest sens, iar primul e legat de faptul că cele două formaţii s-au cam ,,ajutat” reciproc atunci când aveau nevoie. De exemplu, în ultimele două play-off-uri, CFR a luat titlurile fără să piardă puncte cu Viitorul, care în schimb a pus beţe-n roate FCSB-ului. De asemenea, în mai 2017, atunci când constănţenii au ieşit campioni, Viitorul a învins-o în meciul decisiv de la Ovidiu chiar pe CFR.

Dacă nu va utliza mâine cea mai bună formulă de echipă posibilă, Dan Petrescu ar avea un motiv întemeiat. Asta pentru că, joia viitoare, CFR Cluj îşi reia parcursul continental cu manşa tur contra lui FC Sevilla din 16-imile de finală ale Ligii Europa. Cum meciul cu Viitorul nu e unul cu o miză deosebită (ţinând cont de virtuala înjumătăţire a punctelor), antrenorul clujenilor ar prefera să-şi scutească cei mai importanţi fotbalişti de grijile campionatului. Fără să-şi dorească neapărat acest lucru, Dan Petrescu l-ar ajuta în acest fel pe prietenul Hagi în tentativa acestuia de a lua toate cele trei puncte de la Cluj-Napoca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net