Prima finală germană din istorie

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Spania, Italia şi Anglia au dominat pe rând Liga Campionilor, trimiţând în finală două echipe din aceeaşi ţară. Acum e rândul nemţilor să comande muzica. Pentru Barcelona rămâne o vară fierbinte unde se aşteaptă transferuri bombă.

După meciurile de marţi şi miercuri seara toată lumea şi-a dat seama de ce miracolele se numesc miracole şi nu altfel.

Pentru că sunt foarte rare şi câteodată imposibile. Nici Real n-a întors-o pe Borussia după 1-4 în tur, nici Barcelona pe Bayern, dup 0-4 în tur. Mai mult, catalanii s-au făcut şi puţin de râs pierzând şi returul de pe Camp Nou cu 3-0 şi ducând scorul dublei manşe la un halucinant 7-0 pentru nemţi. Barcelona n-are de această dată pentru ce să-i pară rău.

A mai fost eliminată în ultimii ani din semifinalele Ligii Campionilor, nemeritat, de Inter şi Chelsea, dar de această dată echipa mai bună, Bayern, va juca finala. Fără Messi, accidentat, Barcelona a părut o echipă normală, iar Robben, Muller şi autogolul lui Pique au scris istoria meciului în a doua repriză. În aceste condiţii, pe 25 mai, la Londra, pe Wembley se va vorbi doar germana.

Pentru prima dată de când se joacă fotbal pe planeta noastră. Până la acest joc, Bayern Munchen şi Borussia Dortmund vor fi adversare în Bundesliga. Derbyul primelor două clasate este programat sâmbătă, la Dortmund, dar meciul nu mai are nicio miză în campionat şi va fi foar o pură repetiţie. Bayern a luat deja titlul şi are 20 de puncte avans faţă de Borussia.

Mutu s-a uitat la meci cu familia şi colegii

Returul dintre Barcelona şi Bayern a fost atracţia serii în fotbal, meciul fiind transmis în direct în toată lumea. În Corsina, românul Adrian Mutu şi-a invitat şi el acasă prietenii de la Ajaccio pentru a urmări partida. „Briliantul" şi-a postat chiar şi pe Twitter câteva forografii cu mesaje răutăcioase la adresa lui Barcelona: „Game over Barca!!!" sau „Bayern, Super-team!".

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net