Probleme la naţională: lui Contra îi „arde” partea stângă

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra, selecţionerul României
Cosmin Contra, selecţionerul României

Pentru „dubla” cu Kazahstan şi Danemarca (5 şi 8 octombrie), Cosmin Contra are cele mai mari probleme pe flancul stâng al apărării. Consacraţii Toşca şi Latovlevici sunt „rupţi”, în timp ce dinamovistul Filip e certat rău cu selecţionerul.

Fost fundaş lateral, Cosmin Contra ştie foarte bine cu ce se mănâncă acest post. La prima acţiune oficială în calitate de selecţioner, „Guriţă” a apelat la Benzar şi Hanca, pe partea dreaptă, respectiv Latovlevici şi Ganea pe partea stângă. Staff-ul medical i-a dat însă o veste proastă lui Contra, „Lato” fiind nevoit să părăsească lotul din cauza unei accidentări suferite la echipa de club, Galatasaray. Rămas fără dublură pentru postul de fundaş stânga, tehnicianul de 41 de ani ar fi trebuit să convoace de urgenţă un alt jucător. Contra a luat însă o decizie ciudată, anunţând că nu mai are nevoie de nimeni, urmând să-l aibă la dispoziţie doar pe Cristi Ganea de la Viitorul, un fotbalist cu numai două selecţii la naţională. Astfel, o accidentare a lui Ganea sau un cartonaş roşu îl va lăsa complet descoperit pe Contra pe banda stângă.

Ce variante de rezervă ar fi avut Contra? În primul rând AlinToşca de la Betis, însă fostul stelist e şi el accidentat. Apoi Steliano Filip de la Dinamo, un fundaş stânga acomodat deja cu atmosfera de la prima reprezentativă.


    Steliano Filip
Steliano Filip

Situaţia lui Filip e una complicată, în condiţiile în care s-a ciondănit rău cu Cosmin Contra atunci când cei doi se aflau în aceeaşi barcă, la Dinamo. Mai exact, Filip şi-a permis să-i ceară lămuriri lui Contra şi să-i reproşeze acestuia faptul că îi avantajează pe jucătorii străini. Ajuns selecţioner, Contra n-a uitat de rebelul Filip şi i-a plătit poliţa, lăsându-l în afara lotului, chiar şi după accidentarea lui Latovlevici. De altfel, fotbalistul lui Dinamo a recunoscut că relaţia sa cu Cosmin Contra e una tensionată. „Eram convins că nu voi fi la naţională, dar nu vreau să spun mai multe”, a declarat Filip după meciul de campionat cu Astra.

În afară de Filip, Cosmin Contra avea alte două soluţii decente pentru postul de fundaş stânga. În primul rând Alexandru Măţel de la Dinamo Zagreb, care joacă în principal pe banda dreaptă, dar a mai fost folosit în carieră şi pe partea opusă.


    Cristi Săpunaru
Cristi Săpunaru

De asemenea, Cristi Săpunaru (Kayserispor) e un apărător polivalent, care evoluează oriunde în defensivă, însă Contra a lăsat de înţeles că fotbalistul de 33 de ani nu intră în palnurile sale de viitor.

Latovlevici nu e singurul tricolor care a părăsit cantonamentul condus de Cosmin Contra. La fel s-a întâmplat şi cu mijlocaşul Eric Bicfalvi, a cărui dureri de spate l-au făcut indisponibil. Este pentru a doua oară la rând, după „dubla” din septembrie cu Armenia şi Muntenegru, când Bicfalvi vine la lot, dar pleacă mai repede acasă din cauza probelemelor medicale.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net