Promovatele „fură” titlul din mâna FCSB-ului

Ultima actualizare:

    FCSB s-a împiedicat mai mereu cu "piticii" campionatului
FCSB s-a împiedicat mai mereu cu "piticii" campionatului

FCSB-ul lui Becali n-a mai luat un titlu de trei ani, iar motive se pot invoca multe. Unul dintre ele este uşurinţa cu care au fost abordate meciurile contra echipelor nou-promovate.

Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB e o întâlnire la discreţia formaţiei antrenate de Nicolae Dică în lupta de la distanţă pentru supremaţie cu CFR Cluj. Duminică, la Braşov, roş-albaştrii au în faţă un adversar inedit, cu care nu s-au mai duelat până acum. Evident, FCSB-ul are de departe prima şansă, în condiţiile în care Sepsi e trecută la capitolul „echipe mici”, fără mari pretenţii în Liga I.

Proaspăt apărută în eşalonul de elită al fotbalului românesc, gruparea din Sfântu Gheorghe pare o victimă sigură, cel puţin la prima vedere. Totuşi, dacă privim pe rezultatele FCSB-ului în ultimii doi ani, sezoane în care a pierdut titlul în favoarea Astrei, respectiv, Viitorului, meciul cu Sepsi poate fi considerat o „capcană” întinsă în faţa vicecampionilor. Ne referim aici la problemele pe care FCSB-ul le-a avut cu echipele abia promovate, care s-au tradus în puncte irosite cu lejeritate şi care s-au dovedit ulterior hotârâtoare.

De exemplu, în stagiunea trecută, trupa lui Reghecampf s-a împiedicat în ambele meciuri cu nou-promovata Gaz Metan (0-1 acasă şi 1-1 în deplasare), cinci puncte după care „steliştii” au plâns la finalul campionatului, atunci când trofeul de campioană a ajuns la Viitorul lui Hagi. Aşa au stat lucrurile şi în sezonul 2015-2016, câştigat de Astra Giurgiu cu cinci puncte avans faţă de FCSB. Ei bine, în sezonul regulat, roş-albaştrii au pierdut surprinzător cu ACS Poli (0-1) şi FC Voluntari (1-3), de asemenea echipe care aveau în acel moment statutul de nou-promovate.

Sezonul 2016-2017

Nou-promovate: Gaz Metan, ACS Poli (în locul Rapidului)

Puncte irosite de FCSB (5):

FCSB – Gaz Metan 0-1

Gaz Metan – FCSB 1-1

Sezonul 2015-2016

Nou-promovate: FC Voluntari, ACS Poli

Puncte irosite de FCSB (6):

ACS Poli – FCSB 1-0

Voluntari – FCSB 3-1

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net