Proprietarul echipei de fotbal Hoffenheim lucrează la un vaccin împotriva coronavirusului și l-a refuzat pe președintele Trump

Ultima actualizare:

     Dietmar Hopp deține o firmă care lucrează la vaccinul anti-Covid-19Foto: Guliver / GettyImages
Dietmar Hopp deține o firmă care lucrează la vaccinul anti-Covid-19Foto: Guliver / GettyImages

Personaj contestat în Germania de galeriile unor cluburi de fotbal rivale, patronul lui Hoffeheim, Dietmar Hopp, ar fi descoperit, printr-o firmă de-a sa, un vaccin care ar putea fi folosit, în cazul în care va trece de perioada testelor, în combaterea coronavirusului. Acesta ar fi refuzat oferta președintelui Donald Trump de a muta cercetările în America de Nord.

”Der Spiegel”, dar și alte publicații din Germania, a scris despre această posibilitate. Mai exact, că în laboratoarele societății CureVac s-ar fi definitivat un vaccin care ar putea fi folosit în lupta cu Covid-19. De asemenea, s-a spus că SUA ar fi încercat deja să obțină cu prioritate accesul la acesta. Și că președintele Donald Trump ar fi oferit respectivei firme un miliard de dolari pentru a muta cercetarea pe teritoriul nord-american. Hopp, care este asociat cu fundația lui Bill și Melinda Gates în producerea acestui vaccin, ar fi refuzat cu fermitate. ”A fost o decizie importantă de a oferi un posibil vaccin întregii lumi. Germania nu este de vânzare”, a spus ministrul economiei Peter Altmaier pentru ARD.Recent, la meciul dintre Hoffenhaim și Bayern Muchen, suporterii echipei vizitatoare au afișat doua bannere cu mesaje jignitoare la adresa lui Dietmar Hopp. Chiar și oficialii grupării bavareze au fost scandalizați, ei subliniind rolul jucat de omul de afaceri din Hoffenheim în lupta împotriva cancerului, de pildă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net