Rădoi a plecat 4 ore de la Steaua

Ultima actualizare:

    Steliştii nu au avut replică în faţa norvegienilorFoto: David Muntean
Steliştii nu au avut replică în faţa norvegienilorFoto: David Muntean

Eşecul ruşinos cu Rosenborg (0-3) l-a făcut pe Mirel Rădoi să-şi anunţe plecarea de la echipă. După aproximativ patru ore tensionate, perioadă în care a discutat faţă în faţă cu Gigi Becali, tehnicianul de 34 de ani a fost întors din drum.

Deşi după dezastrul cu norvegienii a lăsat de înţeles că va rămâne la conducerea Stelei şi pentru returul de joia viitoare (27 august) de la Trondheim, Mirel Rădoi s-a sucit joi dimineaţă (20 august). Cum noaptea e un sfetnic bun, antrenorul roş-albaştrilor şi-a schimbat optica şi s-a prezentat în cantonamentul de la Mogoşoaia cu decizia fermă de a-şi lua „la revedere” de la jucători.

Mirel Rădoi va fi alături de Steaua în etapa viitoare, în deplasare la Severin
Mirel Rădoi va fi alături de Steaua în etapa viitoare, în deplasare la Severin

Fără să se consulte cu patronul şi naşul său, Rădoi a surprins pe toată lumea, spunându-le elevilor săi că aceasta e cea mai înţeleaptă hotărâre pentru viitorul echipei. Unii dintre fotbaliştii Stelei au încercat să-l facă să se răzgândească, dar părea să fie prea târziu. Astfel, în jurul orei 13.00, Mirel Rădoi a părăsit baza de pregătire şi nimeni nu mai credea într-o răsturnare de situaţie.

„Am aflat şi eu din presă. Nu ştiu, n-am vorbit cu el, nu răspunde la telefon. Sper să-l conving să rămână”, a fost prima reacţie a lui Becali după anunţul lui Rădoi. În cele din urmă, finanţatorul roş-albaştrilor a reuşit să dea de finul său, cei doi întâlnindu-se la ora 15.00 pentru o discuţie faţă în faţă la palatul lui Becali din Aleea Alexandru. Nu ştim exact ce s-a discutat înăuntru, însă puţin după ora 17.00 a picat „bomba”: Mirel Rădoi rămâne la Steaua! „A vrut să renunţe, dar n-a fost vehement. A fost aşa, pe picior de plecare. A zis că nu înţelege de ce nu e un declic la echipă. Atunci eu i-am spus că am dominat adversarul o repriză, dar am avut ghinioane şi am pierdut meciurile. A fost greu să-l conving. Era păcat, ar fi rămas o pată pe meseria sa”, a declarat Gigi Becali. Cei doi au discutat şi despre proiectele pe termen lung la Steaua. „Sunt convins că va lua campionatul, Cupa şi Cupa Ligii şi pe urmă încercăm accederea în Liga Campionilor. În iarnă o să-i iau şi un atacant. Nu pot să-l mint, ăştia sunt banii, trebuie să plece vreo doi-trei jucători, poate şi o scădere a salariilor”, a precizat Becali.

Are 7 bile negre

Hamroun, singura bilă albă

Cum bilele negre s-au adunat în CV-ul său la Steaua, Mirel Rădoi se poate lăuda în schimb cu o singură realizare. Aşa cum a recunoscut inclusiv patronul Gigi Becali, Rădoi a fost cel care a insistat în această vară pentru transferul algerianului Jugurtha Hamroun de la Oţelul. Mijlocaşul african s-a dovedit o achiziţie extrem de inspirată, el fiind de departe cel mai valoros stelist în mandatul de antrenor al lui Mirel Rădoi.

Falimentează într-un an

Fără banii din Liga Campionilor sau Liga Europa, Gigi Becali a anunţat că Steaua nu se mai poate autofinanţa decât un an de zile. „Eu bani de la mine nu mai dau. Mai avem vreo şapte milioane de euro în cont, bani care ne ţin până la anul. Apoi, dacă nu intrăm în grupe, cred că renunţ. Nu pot investi un milion de euro pe lună la Steaua”, a spus Becali. Patronul roş-albaştrilor a decretat şi primele măsuri de ordin financiar. „Tade şi Tahar să plece gratis, să nu le mai dau salarii degeaba. Şi la angajaţi vor fi tăieri. Contabilul şef are 10.000, va avea 5.000. Argăseală la fel. Cine are 5.000 va avea 3.000. Cine are 3.000 va avea 1.000”, a precizat Becali.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net