Radu Drăgușin, fundașul de 18 ani al celor de la Juventus a debutat duminică seară în Serie A, la doar 10 zile după ce jucase pentru torinezi și în Liga Campionilor.


Românul a fost introdus pe teren de antrenorul Pirlo în minutul 90 al meciului câștigat în deplasare, cu scorul de 3-1, în fața celor de la Genoa. El a intrat în locul olandezului Matthijs de Ligt și a devenit al 49-lea fotbalist român din istorie care a evoluat în Serie A. Primul este Radu Ștefan, care a strâns 315 meciuri la Lazio și al cărui record merge mai departe, cel puțin în acest sezon. Al doilea este Adrian Mutu, care a strâns 271 partide, la 6 echipe. ”Briliantul” e și golgheterul compatrioților noștri din Seria A, cu 103 goluri marcate. De asemenea, el este și singurul român care a mai jucat la Juventus, în afara lui Drăgușin, desigur. Pe locul trei în topul compatrioților care au evoluat în prima divizie italiană îl găsim pe câștigătorul Ligii Campionilor cu Inter, Cristian Chivu. Acesta a bifat exact 200 de partide, la AS Roma și la Inter.

Dintre jucătorii activi, în afara lui Drăgușin și a lui Ștefan Radu, îi mai avem în Serie A pe Ciprian Tătăruanu (AC Milan, 82 meciuri), Ionuț Radu (Inter, 51), Vlad Chiricheș (Sassuolo, 49) și Radu Marin (Cagliari, 11).

 
 
Loading...
Citeste tot despre: