Radu Ștefan, bun doar pentru Liga Campionilor

Ultima actualizare:

    Radu Stefan joacă la Lazio din 2008Foto: Guliver/ GettyImages
Radu Stefan joacă la Lazio din 2008Foto: Guliver/ GettyImages

Radu Ștefan, veteranul formației Lazio Roma, a primit o veste tare ciudată de la conducătorii clubului. Concret, el a fost trecut de italieni pe lista jucătorilor din Liga Campionilor, dar nu și pe cea a fotbaliștilor cu drept de joc în Serie A.

Lazio face parte din Grupa F a Ligii Campionilor, alături de Zenit Sankt Petersburg (Rusia), Borussia Dortmund (Germania) şi FC Bruges (Belgia). Antrenorul Inzaghi a decis ca pentru aceste meciuri să mizeze pe 9 fundași printre care și Radu. Numai că dacă numele celorlalți 8 se regășesc pe lista trimisă către Liga Profesionistă Italiană, pentru meciurile din Serie A, cel al lui Radu a fost înlocuit de Vavro. Drept urmare, românul va avea meciuri doar la două sau trei săptămâni.

El nu e singurul compatriot care a fost trecut pe listele înaintate la UEFA de echipele lor înscrise în Liga Campionilor. Ionuț Radu va participa, alături de Inter Milano, în cursa pentru cel mai important trofeu continental. El va fi rezerva lui Handanovic în întâlnirile cu Real Madrid, Șahtior Donețk și Borussia Monchengladbach.

De asemenea, vom avea, după mult timp, și un antrenor român în competiție: Mircea Lucescu, cel care s-a calificat după o dublă victorie cu Gent. El este, la 75 de ani, cel mai vârstnic antrenor care va conduce o echipă în grupele Ligii Campionilor și a avut, ca de obicei, ghinion la tragerea la sorți, urmând să joace cu Juventus, Barcelona și Ferencvaros. Împrumutat de la Brighton acum două zile, Tudor Băluță nu a fost trecut pe lista UEFA.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net