Radu urcă, Tătărușanu coboară. Schimb de ștafetă în poarta naționalei

Ultima actualizare:
Ciprian Tătărușanu
Ciprian Tătărușanu

Ciprian Tătărușanu (33 de ani) a intrat pe o pantă descendentă a carierei și se pregătește să-i lase locul între buturile naționalei tânărului Ionuț Radu (21 de ani), ajuns între timp cel mai bine cotat fotbalist român.

Încă de anul trecut s-a spus despre Ionuț Radu, căpitanul naționalei de tineret, că e demnul urmaș al lui Ciprian Tătărușanu, cel mai valoros portar român în ultimul deceniu. Începutul de 2019 a confirmat acest lucru, iar schimbul de ștafetă e inevitabil, cu atât mai mult cu cât carierele celor doi se îndreaptă în direcții opuse. Pe de-o parte, „Tătă” e în plin scandal cu francezii de la Nantes privind prelungirea contractului, toate semnele ducând spre o despărțire în vară. „S-a discutat, dar el a refuzat propunerea clubului”, a confirmat antrenorul lui Nantes, Vahid Halilhodzic.

Ca urmare, Tătărușanu va fi tras pe linie moartă în finalul stagiunii din Franța, portarul de 33 de ani urmând să-și caute până atunci un alt angajament. Revenirea în Italia e varianta cea mai probabilă, dar nu la o echipă de top, ci la una de mijlocul clasamentului, unde ar putea să fie titular. Pe piața internațională, cota de piață a lui Tătărușanu a luat-o în jos, el ajungând acum să valoreze 2,5 milioane de euro, asta după ce la finalul lui 2018 era evaluat la 4 milioane.

Veștile bune vin în schimb de la Ionuț Radu, portarul echipei Genoa, a cărui evoluții entuziamante i-au făcut pe cei de la Inter Milano să încerce răscumpărarea fotbalistului pe care l-au avut în proprietate exclusivă până anul trecut. Acum, explozia lui Radu îi va costa pe milanezi 12 milioane de euro, cifră care reprezintă și cota de piață a românului pe site-ul transfermarkt.de, adică de aproape zece ori mai mult decât cota actuală a lui Tătărușanu. „Nu mă gândesc acum la viitor și la faptul că Inter m-ar putea aduce înapoi, sunt concentrat pe ce am de făcut la Genoa”, a mărturisit Ionuț Radu.

Pentru că Tătărușanu nu va avea meciuri în picioare la începutul lunii iunie, atunci când e programată „dubla” cu Norvegia și Malta din preliminariile Euro 2020, selecâionerul Cosmin Contra se gândește serios să-i dea încă de pe-acum lui Radu mănușile de titular la naționala mare. Singurul impediment ar fi legat de faptul că Ionuț Radu n-are cum să lipsească din poarta reprezentativei U21 la Europeanul din Italia, programat în a doua jumătate a lunii iunie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net