Rapid ar putea avea patron italian

Ultima actualizare:

    Rapidiştii nu se mai bucuraseră de mult pentru înscrierea unui golFOTO: Mediafax
Rapidiştii nu se mai bucuraseră de mult pentru înscrierea unui golFOTO: Mediafax

Giuleştenii au câştigat apelul de la TAS, iar această victorie a stârnit efecte pozitive în lanţ. Mai nou, un investitor italian ar fi semnat deja un precontract pentru a prelua echipa.

Ieri s-a produs inevitabilul. Tribunalul din Elveţia a dat din nou de pământ cu sistemul de licenţiere al lui Viorel Duru şi a oferit Rapidului drept de joc în Liga I.

Rapidiştii au fost extaziaţi la aflarea veştii şi speră că în Giuleşti vor urma zile mai bune.

“Am fost anunţat că am primit licenţa. Nu ştiu dacă voi rămâne la Rapid. Depinde de aspectul financiar. Trebuie să vină cineva să investească. Cu lotul actual nu putem face faţă în prima ligă. Avem nevoie de o întreagă echipă”, a fost prima reacţie a antrenorului Viorel Moldovan. Şi administratorul judiciar al clubului spus că acest lucru va produce efecte financiare imediate.

“Vreau să le transmit jucătorilor că din primii bani care vor intra în contul clubului le vom plăti restanţele salariale. Sunt conştientă cât de greu le-a fost să joace fără să fie plătiţi şi ţin să le mulţumesc pentru asta”, a declarat Cristina Andronache. Rapid trebuie să primească de la LPF pentru promovare 850.000 de euro, dar 250.000 de euro îi vor fi reţinuţi pentru avansul achitat anul trecut. De asemenea, Astra trebuie să mai achite 300.000 de euro pentru transferul lui Alexandru Ioniţă.

Decizia de la TAS a stârnit o reacţie şi din partea Federaţiei Române de Fotbal.

“Membrii Comisiei de Licenţiere de la apel, care au refuzat dosarul Rapidului, vor fi schimbaţi”, a spus preşedintele Răzvan Burleanu, care n-a specificat însă nimic despre Viorel Duru, principalul vinovat în acest caz.Imediat cum a venit confirmarea că Rapid va juca şi sezonul viitor în prima ligă, au apărut şi peţitorii. Renzo Rossi, fost antrenor secund şi director tehnic în Giuleşti, spune că un italian cu bani vrea să preia clubul de la Adrian Zanfir. “Pot să confirm că s-a semnat un precontract. E o persoană din lumea fotbalului. Noul finanţator ştie foarte bine care sunt problemele clubului. Vrea să fie totul confidenţial până se oficializează afacerea”, a declarat Rossi.

Suporterii au achitat la Lausanne taxa de 12.000 de franci

Demersul rapidiştilor ar fi fost inutil fără efortul suporterilor, care au donat toţi banii din care s-au plătit taxele şi avocaţii  de la TAS. A fost vorba de aproximativ 12.000 de franci elveţieni, strânşi de fani prin cotizaţii individuale sau licitaţii ale unor obiecte primite de la foste glorii. A fost şi cazul redactorului Click!, Gigi Stancu, care a participat la această campanie cu suma de 600 de euro, obţinută din vânzarea la licitaţie a tricoului primit cadou de la Daniel Pancu. Toată suma cheltuită la tribunal se va întoarce însă în club ca despăgubire, la cererea elveţienilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net