Rapid, calificare în ultimul moment în play-off-ul Ligii 2

Ultima actualizare:

    Rapidul va lupta pentru promovareFOTO: Sportpictures.eu
Rapidul va lupta pentru promovareFOTO: Sportpictures.eu

S-au stabilit cele șase echipe care vor juca în play-off-ul Ligii a doua și vor lupta în continuare pentru promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Acestea sunt FC U Craiova, Dunărea Călăraşi, CS Mioveni, FC Rapid, Csikszereda şi ASU Poli Timişoara. Înaintea ultimei etape, nu mai puțin de 11 echipe aveau șanse matematice de a ajunge în play-off. Rapidul a prins primele șase locuri in extremis, învingând cu 4-2 pe Metaloglobus, în deplasare. Aceasta era singura lor șansă de a se califica. Meciul a avut o desfășurare specială, pentru că din afara stadionului și-au încurajat echipa favorită peste o mie de suporteri. Toate echipele din play-off vor păstra punctele de la finalul sezonului regulat. Primele două clasate de la finalul celor 10 etape ale play-off-ului vor promova direct în Liga 1, iar ocupantele locurilor 3 şi 4 vor participa la un baraj cu echipele de pe locurile 14, respectiv 13, din acest sezon al Ligii I.

Rezultatele înregistrate, duminică, în Liga a II-a:

Metaloglobus - FC Rapid 2-4 (2-2)

U Cluj - FC Petrolul 1-2 (0-0);

Dunărea Călăraşi - Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2-1 (1-1);

Concordia Chiajna - AS Poli Timişoara 2-0 (1-0);

CS Mioveni - Aerostar Bacău 5-1 (4-1)

Csikszereda - CSM Slatina 1-0 (1-0);

CSM Reşiţa - FC U Craiova 0-2 (0-1);

Pandurii Târgu Jiu - Unirea Slobozia 1-0 (0-0);

Ripensia Timişoara - Comuna Recea 0-0;

Clasamentul final al sezonului regulat: FC U Craiova (35 de puncte), Dunărea Călăraşi (34), CS Mioveni (33), Rapid (33), Csikszereda (32), ASU Poli (32), Farul Constanţa (32), Viitorul Târgu Jiu (32), FC Petrolul (31), Metaloglobus (31), U Cluj (29). Pentru echipele cu 32 de puncte s-a făut un clasament cu rezultatele înregistrate între ele.

În play-off, primele şase clasate vor juca meciuri fiecare cu fiecare, tur-retur. Primele două clasate promovează în Liga I. Ocupantele locurilor 3 şi 4 vor participa la un baraj cu echipele de pe locurile 14, respectiv 13, din acest sezon al Ligii I.

Echipele de pe locurile 7-20 din clasamentul sezonului regulat vor juca în play-out. Vor fi două serii (grupa A şi grupa B), de câte 7 echipe.

Conform locului ocupat în clasamentul sezonului regulat, alocarea echipelor în grupe va fi următoarea: grupa A – locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19; grupa B – locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20.

În Liga a III-a, vor retrograda cinci echipe (Turris-Oltul Turnu Măgurele s-a retras din competiţie). Echipele de pe locurile 6-7 (ultimele două clasate) din fiecare grupă vor retrograda direct. Echipele de pe locul 5 în cele două grupe vor juca baraj de menţinere în D2 (în dublă manşă).

Din Liga a III-a vor promova în Liga a II-a cinci echipe, în urma unui baraj de promovare, cu două tururi, în care vor fi implicate echipele de pe locurile 1-2 din cele 10 serii. În sezonul următor, 2021/22, Liga a II-a va avea 20 de echipe.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net