Rapid începe anul cu cinci jucători!

Ultima actualizare:

    Daniel PancuFOTO: Răzvan Păsărică
Daniel PancuFOTO: Răzvan Păsărică

Rapid încearcă în această iarnă o manevră riscantă, dar până la urmă mai jos de locul 18 ocupat acum nu poate cădea. Dinu Gheorghe, preşedintele încă neoficial, dar implicat până în gât, vrea o remanieră totală a lotului care a dus echipa pe ultimul loc al Ligii I.

Până acum, concedierile îi ies de minune, dar mai greu e cu angajările. “Vamă” vrea să producă în Grant o adevărată revoluţie între turul şi returul acestui campionat. Aproape nimic din ce se întâmplă acum în club nu-l satisface pe fostul preşedinte al Astrei şi, deocamdată din umbră, acesta s-a pus pe schimbare. Ţintele principale au fost jucătorii din lotul vişiniilor care, după părerea lui, nu sunt de Rapid. Legea insolvenţei nu-i permitea însă concedieri decât cu acordul părţilor şi avea nevoie de acceptul fotbaliştilor  pentru rezilieri de contracte. Pentru asta a făcut rost de câteva sute de mii de euro şi le-a oferit celor de care voia să scape salariul la zi pe sezonul în curs, în schimbul semnăturii de adio. Acest lucru a simplificat lucrurile şi i-au adus lui Dinu Gheorghe 22 de strângeri de mâini sinonime cu ruperea angajamentelor care s-au produs deja sau care se vor produce în primele zile ale anului 2015.

Mădălin  Martin
Mădălin Martin

 Daniel Pancu este indispensabil la 37 de ani

Printre ei se numără veterani consideraţi expiraţi ca Vali Negru şi Emil Dică, puşti din “grădiniţa” proprie, ca Florin Călin, Andrei Ciolacu, Marian Stoica şi Nicolae Vasile, dar şi nou veniţii din vară, Buş, Balint şi Cojocnean. Unii dintre ei n-au semnat încă rezilierea, dar o vor face după sărbători, pentru că mesajul conducerii e clar: nu mai sunt bineveniţi la Rapid. În consecinţă, cinci jucători mari şi laţi mai sunt siguri de locul lor în Giuleşti. Aceştia sunt portarii Mircea Bornescu şi Andrei Drăghia, căpitanul fără de care nu se poate Daniel Pancu, precum şi singurii doi puşti care au confirmat şi de la care se aşteaptă ceva bun în continuare, Alexandru Coman şi Mădălin Martin. Ei vor fi sigur la reunirea lotului, programată la 12 ianuarie. În rest, toată lumea aşteaptă transferurile de senzaţie ale lui Dinu Gheorghe, care deocamdată nu vin nici cantitativ, nici calitativ. S-au vehiculat tot felul de nume ca Nistor, Niculae, Lazăr sau Săpunaru, dar nimic nu s-a semnat însă şi returul bate la uşă. 

Jucătorii cu care s-a ajuns la un acord pentru rezilierea contractelor

Portari: Mişa

Fundaşi: Lung, Iacob, Tînc, Mera, Stoica, Mendy, Săndulescu, Savin, Dăruială

Mijlocaşi: Dică, Cojocnean, Buş, Doman, Călin, Negru, Al. Dan, Boukaka, Rui Miguel

Atacanţi: Balint, Milinceanu, Roşu, Ciolacu

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net