Rapid va lua licenţa

Ultima actualizare:

    Daniel Pancu va mai  juca un an pentru  giuleşteni pe prima scenă  a fotbalului românesc (Foto: Cosmin Iftode)
Daniel Pancu va mai juca un an pentru giuleşteni pe prima scenă a fotbalului românesc (Foto: Cosmin Iftode)

Toate canalele media au creat în ultimele zile o adevărată isterie în jurul licenţierii. Ca în fiecare an, a fost mult zgomot pentru puţin, iar la final nu s-a întâmplat nimic. Rapid, „U” Cluj şi Gloria, echipele cu cele mai mari probleme, nu vor fi retrogradate.

Rapid, Universitatea Cluj şi Gloria au primit ok-ul din partea Comisiei de Disciplină, iar până la finalul lunii vor fi anunţate şi în scris că au dreptul să joace şi la anul în Liga I. Pentru Bistriţa acest lucru nu este ceva extraordinar, ardelenii urmând oricum să retrogradeze fotbalistic, fiind ultimii din campionat.

Pentru Rapid şi „U" Cluj acest lucru reprezintă însă o mare victorie şi o spulberare a temerilor care îi îngroziseră pe fanii celor două echipe. Dacă nu primeau licenţa, Rapid şi „U" ar fi fost retrogradate până în Liga a III-a.

„Eu am aflat de dimineaţă că toată lumea o să ia licenţa. Nu vor fi probleme", a declarat preşedintele LPF, după ce tot el anunţase zilele trecute armaghedonul în fotbal.

Esenţială în această decizie a fost procedura de insolvenţă în care se află Rapid şi „U" Cluj şi care a fost interpretată de Comisii în mod favorabil. „90%, Rapid va lua licenţa. Legea Insolvenţei trebuie coroborată cu Legea Sportului.

Câtă vreme planul de reorganizare a fost aprobat de Adunarea Generală a Creditorilor şi la Comisie trebuie să se ţină cont de acest lucru. Nu este nevoie să se aştepte verdictul de la Tribunalul Bucureşti. Până vineri vom avea un răspuns final", a afirmat Ion Taban, preşedintele Rapidului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net