Răscoala fotbaliştilor din Liga I

Ultima actualizare:

    Fotbaliştii de la Rapid şi Galaţi au afişat un banner de solidaritate cu fotbaliştii braşoveniFoto: Mediafax
Fotbaliştii de la Rapid şi Galaţi au afişat un banner de solidaritate cu fotbaliştii braşoveniFoto: Mediafax

Preşedintele celor de la FC Braşov, Constantin Zotta, e considerat vinovat pentru desfacerea contractelor a şase fotbalişti, în mod abuziv, în plin campionat. Tot e cel care i-a stopat sâmbătă pe fotbalişti, la meciul de acasă cu Dinamo, să expună la mijlocul terenului textul: „Vrem să muncim! Stop rezilierii unilaterale!”

Zotta, fost arbitru şi conducător al mai multor cluburi, e omul care taie şi spânzură la Braşov, totul fiind binenţeles coordonat de  patronul Ioan Neculaie. La data de 11 martie, Buga, Marinescu, Şeroni, Păun, Remeş şi Cristea s-au trezit fără contracte din cauza intrării în insolvenţă, Zotta susţinând că astfel s-a redus fondul salarial lunar cu 33.000 de euro. Pentru a-i susţine şi a nu păţi la fel, sportivii din Liga I au luat atitudine.

Componenţii echipelor gazdă au arătat bannerul „Vrem să muncim! Stop rezilierii unilaterale!”, ceea ce la Braşov nu s-a produs. Cel care a răbufnit la adresa braşovenilor a fost preşedintele ieşenilor, Florin Prunea, ex-şef al sindicatului fotbaliştilor, care a explicat că intrarea în insolvenţă a ardelenilor e făcută pentru a “şterge” datoriile unui club, inclusiv către jucători, unii neplătiţi de şapte luni. “La Braşov insolvenţa e o vrăjeală. Jucătorii au vrut să pună 6500 de euro ca să plătească celui care a cerut insolvenţa, dar nu s-a vrut”, a spus acesta. Apoi, s-a referit la interzicerea bannerului: “Cei de la sindicatul fotbaliştilor pot face o plângere penală pentru încălcarea drepturilor. A fost singurul meci în care s-a interzis mesajul respectiv. Aici suntem deja în penal. E de rău pentru Zotta”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net