Roman Zozulia a revenit pe stadionul unde a fost făcut ”nazist” în decembrie 2019

Ultima actualizare:

    Roman Zozoulia a evoluat din nou pe stadionul unde a fost insultat de faniFoto: EPA-EFE
Roman Zozoulia a evoluat din nou pe stadionul unde a fost insultat de faniFoto: EPA-EFE

LaLiga se reia astăzi, cu derby-ul orașului Sevilla. Înaintea acestuia, însă, în Spania s-a disputat deja primul meci oficial de fotbal de după declararea pandemiei de COVID-19. S-a întâmplat miercuri seara, când Rayo Vallecano s-a impus cu 1-0 în fața lui Albacete într-o partidă întreruptă în decembrie 2019 din cauza unor scandări ale fanilor formației organizatoare. Atunci, jucătorul Zozulia, de la oaspeți, a fost făcut ”nazist”. Unicul gol a fost marcat de gazde, în minutul 61, prin Advincula.

Practic a fost vorba despre reluarea confruntării din 15 decembrie 2019. Atunci, jucătorul ucrainean Roman Zozulia (30 de ani), component al formației vizitatoare, a fost victima insultelor spectatorilor. ”Zozulia, ești un nazist nenorocit!”, au scandat fanii. Din acest motiv, jucătorii lui Albacete au refuzat să revină pe teren, după pauză. Și cum nu s-a putut garanta că Zozulia poate juca fără să fie în pericol, arbitrul a hotărât întreruperea partidei.    

Conflictul dintre cele două părți datează, însă, de ceva vreme. Zozulia a ajuns la Rayo Vallecano, în urmă cu circa trei ani, fiind împrumutat de Betis Sevilla. Doar că acesta a fost tratat drept... ”nazist” de suporterii cunoscuți pentru vederile lor de stânga. Fotbalistul n-ar fi fost acceptat fiindcă a susținut armata ucraineană în conflictul care a opus țara sa Rusiei... Lui i s-a reproșat că ar simpatiza cu formațiuni de extremă dreapta. Fapt negat de internaționalul ucrainean. Fără folos, însă. Revenit imediat la Betis, Zozulia a semnat în septembrie 2017 cu Albacete. În urma meciului de miercuri,  disputat fără spectatori, Vallecano ocupă locul 7 în LaLiga2, având 43 de puncte, iar Albacete este pe 18, cu 35 de puncte, la egalitate cu La Coruna, care e prima pe loc retrogradabil. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net