Răzbunarea lui Vinicius la adresa lui Dan Petrescu

Ultima actualizare:

    Vinicius este fundașul golgheter al celor de la CFR ClujFOTO: Sportpictures.eu
Vinicius este fundașul golgheter al celor de la CFR ClujFOTO: Sportpictures.eu

CFR Cluj a câștigat mai greu decât se aștepta meciul cu FC Hermannstadt, din etapa a treia a Ligii 1. Dan Petrescu a fost salvat de fundaș brazilian de 36 de ani Paulo Vinicius, care a marcat, cu capul, în minutul 66. El a fost lăudat după meci de ”Bursuc”, care a spus că și l-ar dori pe viață la echipă. Acum exact un an, sud-americanul era însă scos de același antrenor de pe lista UEFA.

La finalul victoriei de duminică seară, Dan Petrescu era bucuros de rezultat, nu de joc, așa cum a și recunoscut: ”Cel mai important era rezultatul astăzi, nu jocul. Au fost şi problemele cu accidentările. Camora mă mir că a rezistat 90 de minute. O victorie importantă pentru toată lumea. Toate echipele joacă la fel cu noi, se pun pe două linii şi nu riscă nimeni nimic. Poate doar FCSB se deschide. Dacă egalau ar fi fost nemeritat”, a spus tehnicianul care a cucerit trei titluri consecutive de campion cu ardelenii. Apoi, l-a ridicat în slăvi pe veteranul de 36 de ani care l-a scos din încurcătură când avea mai mare nevoie de el: ”Vinicius este un jucător foarte important pentru noi şi va fi greu de înlocuit când i se va termina contractul. Cred că se va lăsa când i se va termina contractul. Dacă zice că mai poate încă un an, eu îmi doresc să mai joace. Nu găsești un fundaș care să marcheze goluri cum face Vinicius”, a mai spus Petrescu despre jucătorul care a împlinit 36 de ani la 12 august.

Numai că discursul de acum este în totală contradicție cu gestul pe care Petrescu l-a făcut la adresa brazilianului cu doar un an în urmă. Atunci, el l-a lăsat în afara listei de jucători pe care a trimis-o la UEFA pentru meciurile din grupele Ligii Europa, fapt care i-a stârnit mânia fundașului titular al echipei, despre care oficialii susțineau că este accidentat și de aceea nu a fost trecut pe lista pentru acea fază a cupelor europene: „Nu înţeleg de ce susţin că sunt accidentat, eu am avut o problemă medicală acum o lună jumate şi vreau şi eu să ştiu de ce cel mai bun apărător, folosit în toate meciurile, nu este pe listă. Eu sunt bine, pot juca, conducerea trebuie să dea o explicaţie”, declara Vinicius pentru TV Telekom Sport la 18 septembrie 2019.

Acum, lucrurile se pare că s-au calmat. Nu doar că Vinicius și-a prelungit cu un an, adică până în vară, contractul cu CFR Cluj, dar s-a arătat și foarte fericit de felul în care colaborează cu antrenorul Dan Petrescu, cel care l-a adus la CFR de la Apollon Limassol, în vara anului 2017. ”A fost un meci greu, sunt fericit că am dat gol și am câștigat acest meci. Sunt aici de 3 ani și mereu fac așa la corner, la frichichi (n.r adaptare a expresiei engleze ”free kick”, lovitură liberă). Dacă nu ai atacant, dau alții gol! Tot timpul facem cu Mister antrenamente speciale, cu mine, cu toți fundașii”, a declarat Vinicius la finalul partidei.

Și antrenorul sibienilor, Ruben Albes, a fost uimit de prestația lui Vinicius. ”CFR Cluj e cea mai bună echipă la faze fixe. Are executanți buni, se antrenează mult. Noi am pregătit toată săptămâna cum să stăm la fazele fixe, dar nu e deloc ușor să te aperi cu ei. Vinicius e probabil cel mai bun finalizator din campionat la faze fixe”, a declarat tehnicianul spaniol.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net