Răzvan Cociş e vedetă în SUA

Ultima actualizare:

    Cociş este căpitanul echipei Chicago  Fire, din MLS FOTO: Guliver/ GettyImages
Cociş este căpitanul echipei Chicago Fire, din MLS FOTO: Guliver/ GettyImages

MLS, liga profesionistă de fotbal din Statele Unite ale Americii, a debutat duminică seara cu meciul dintre Chicago Fire şi New York City. Românul Răzvan Cociş a fost titular şi le-a ţinut pe gazde în meci cât a putut, dar yankeii au câştigat cu 4-3.

Chicago Fire n-a făcut risipă de bani şi nu şi-a adus superstaruri din Europa pentru a câştiga titlul peste ocean. A mizat totul pe autohtoni şi pe câteva implanturi puţin cunoscute din America Latină, plus românul Răzvan Cociş, coloana vertebrală a echipei. 

Fostul internaţional e căpitanul echipei antrenată de sârbul Veljko Paunovic şi a marcat chiar la debutul în noul sezon. Mijlocaşul a egalat la 1 în partida cu New York City, jucată pe Toyota Park, din Bridgeview, Illinois. N-a fost însă suficient pentru că starurile oaspeţilor au accelerat şi au plecat cu toate punctele. David Villa şi Andreea Pirlo, din teren, plus Patrice Vieira, din postura de antrenor, au sunat adunarea concretizată cu un sec 2-4 după doar o oră de joc. Cociş a fost schimbat în minutul 81, dar rămâne om de bază la Chicago, pentru care urmează un nou şoc sâmbătă, la Orlando, cu trupa lui Kaka.

Victor Piţurcă l-a făcut mare

Răzvan Cociş a ajuns un jucător căutat după ce Victor Piţurcă l-a debutat la echipa naţională în 2005, la vârsta de 22 de ani, pe când juca la Şerif. De atunci, mijlocaşul de 33 de ani a mai adunat 50 de selecţii, toate sub comanda lui Piţurcă şi a lui Răzvan Lucescu. Anghel Iordănescu n-a vrut însă să audă de Cociş, în ciuda imaginii bune pe care o are în SUA. Maximul carierei jucătorului a fost în perioada 2007-2009, când a jucat pentru Lokomotiv Moscova.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net