Răzvan Lucescu a devenit al doilea antrenor român ajuns în semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor, după Anghel Iordănescu. Echipa lui, Al Hilal, va juca pentru calificarea în finală cu Flamengo.


Al Hilal s-a impus în sferturile de finală ale Campionatului Mondial al Cluburilor cu scorul de 1-0 în fața campioanei Africii, Esperance Tunis. Eroul partidei a fost francezul Gomis, care a marcat în minutul 73 după o fază în care a demonstrat de ce a jucat atâția ani în naționala Franței. El a fost lăudat apoi de antrenorul român, pentru că a revenit în timp record pe teren după o operație. ”Gomis s-a accidentat în returul finalei Ligii Campionilor Asiei, a suferit şi o intervenţie chirurgicală. A început să se antreneze abia marţi, nu era 100% apt de joc, trebuia să evite duelurile fizice dure. De aceea nu a jucat din primul minut. Am meritat victoria, am controlat partida. Nu a fost un meci uşor, dar toate confruntările sunt dificile pentru că aici sunt prezente echipe care au câștigat trofee importante. Noi ne dorim să câștigăm fiecare meci și vom încerca să câștigăm partida cu Flamengo”, a declarat, după meci, Răzvan Lucescu.

În semifinale, Al Hilal va juca împotriva campioanei Americii de Sud, Flamengo. Partida va avea loc la  17 decembrie. În cealaltă semifinală, la 18 decembrie, se vor întâlni Monterrey și Liverpool. Finala mare și finala mică vor avea loc la 21 decembrie.

 
 
Loading...