Răzvan Marin a luat 1500 de euro pe minut la Ajax!

Ultima actualizare:

    Răzvan Marin a câștigat Supercupa Olandei cu Ajax
Răzvan Marin a câștigat Supercupa Olandei cu Ajax

După numai jumătate de an în care a evoluat extrem de puțin, Răzvan Marin se pregătește de finalul aventurii în Olanda.

Cel mai promițător fotbalist român din ultimii ani a fost trecut pe linie moartă de Ajax Amsterdam, „lăncierii” dorind să renunțe cât mai repede la Marin. Internaționalul nostru va rămâne cu doar câteva meciuri jucate, dar cu conturile pline.

Conform presei olandeze, Răzvan Marin nu va mai primi nici o șansă la Ajax, urmând să fie pus pe lista de transferuri chiar din această lună, în tradiționala perioadă de „mercato” de la începutul anului. Evident, gruparea din Amsterdam va încerca să-și recupereze măcar o parte din „țeapa” de 12,5 milioane de euro, sumă plătită în 2019 belgienilor de la Standard Liege. Cum nimeni nu se înghesuie deocamdată să-l cumpere pe Marin, un jucător în scădere de formă, prinde contur varianta unui împrumut la o echipă dispusă să preia cel puțin salariul mijlocașului român. Este vorba despre retribuția de aproximativ un milion de euro pe sezon pe care Răzvan Marin și-a negociat-o cu cei de la Ajax în momentul semnării contractului.

Așadar, pentru stagiunea în curs, fotbalistul de 23 de ani a încasat deja milionul de euro, media banilor câștigați pe minut jucat fiind una foarte profitabilă. Mai exact, Răzvan Marin a prins în tricoul lui Ajax doar 10 meciuri de campionat (5 ca titular), o prezență în Supercupă și încă patru în preliminariile Ligii Campionilor, totalizând puțin peste 700 de minute pe teren. Asta ar însemna cam 8 meciuri complete de 90 de minute pentru care s-a îmbogățit într-un ritm de aproape 1500 de euro pe minut. Din păcate, aportul său la reușitele lui Ajax în toată această perioadă s-a redus la o singură pasă de gol, în condițiile în care cu un sezon înainte, în Belgia, un campionat comparabil, dăduse nu mai puțin de 10 goluri pentru Standard.

În ciuda problemelor evidente cu care s-a confruntat la Ajax, Răzvan Marin a fost considerat de fostul selecționer Cosmin Contra piesa esențială din angrenajul naționalei. Drept dovadă, Marin a fost integralist în partida decisivă cu Norvegia din preliminariile Euro 2020, la egalul (1-1) care a compromis în mare parte șansele tricolorilor de calificare directă. E de așteptat ca noul selecționer, Mirel Rădoi, să nu meargă pe linia lui Contra și să nu apeleze la fotbaliștii care n-au meciuri în picioare la echipa de club. Astfel, singura șansă pentru Marin de a fi prezent la națională în barajul cu Islanda de la 26 martie e să-și găsească o altă echipă în această iarnă, unde să evolueze în mod constant.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net