Răzvane, ia ştafeta de la tata! Petre Marin a bătut Spania în 2006

Ultima actualizare:

    Petre Marin, în duel cu David Villa în 2006
Petre Marin, în duel cu David Villa în 2006

Petre Marin, tatăl actualului internaţional, a jucat în victoria României contra Spaniei din 2006.

Răzvan Marin va fi joi seară liderul de valoare al unei naţionale care va încerca să scoată puncte în dificila confruntare de astăzi cu Spania din preliminariile Euro 2020. Mijlocaşul lui Ajax îl are ca model pe tatăl său, care i-a învins pe iberici chiar la ei acasă, în urmă cu 13 ani.

Ca un arc peste timp, familia Marin ar putea cunoaşte din nou gustul victoriei împotriva uneia dintre cele mai puternice reprezentative din lume. De-a lungul istoriei, s-a întâmplat rar ca România să câştige în meciurile cu super-puterile continentului. Astfel, ultimul succes al tricolorilor contra unei echipe din celebrul Top 5 (Anglia, Spania, Italia, Germania, Franţa) a fost consemnat în 2006, chiar împotriva ibericilor, adversarii din această seară.  A fost un 1-0 surprinzător reuşit de România într-un amical disputat la Cadiz, contra unei formaţii care urma să-şi înceapă urcuşul spre titlul mondial din 2010. Sub conducerea lui Victor Piţurcă, eroii naţionalei noastre au fost portarul Dani Coman, fundaşul Cristi Chivu şi marcatorul golului în poarta lui Casillas, Ciprian Marica. Pe teren s-a aflat însă şi Petre Marin, nimeni altul decât tatăl lui Răzvan Marin, actualul internaţional care a fost transferat în această primăvară de Ajax Amsterdam.

Dacă Petre Marin s-a descurcat excelent în acel meci contra unor nume precum David Silva, David Villa şi Morientes, Răzvan Marin are în faţă o altă generaţie de fotbalişti spanioli, condusă însă de un veteran, căpitanul Sergio Ramos. De altfel, fundaşul lui Real Madrid e unicul supravieţuitor al partidei din 2006 de la Cadiz. Ramos se afla atunci la începutul carierei, avea doar 20 de ani şi a fost folosit 15 minute în finalul partidei pierdute cu România.

Echipa României care a învins Spania în 2006

Coman – P. Marin, Tamaş (Goian 86), Chivu (Ghionea 86), Raţ (Radu 88) – Cociş, Măldărăşanu (Roşu 46), Ov. Petre, D. Niculae (Dică 74) - Marica, Niculescu (Buga 46)

Orice punct scos pe Arena Naţională contra liderului detaşat al grupei ar însemna enorm pentru naţionala României în cursa pentru ocuparea poziţiei secunde în detrimentul Suediei şi Norvegiei. Asta pentru că programul meciurilor rămase de jucat e favorabil echipei lui Cosmin Contra. Dacă batem  Spania sau facem un egal, ar urma încă şase puncte ,,programate” deja (acasă cu Malta şi apoi în Insulele Feroe), un scenariu ideal pentru abordarea decisivelor confruntări de acasă cu Norvegia şi Suedia. Tricolorii vor mai avea un as în mânecă în ultima etapă, în returul cu Spania din deplasare, presupunând că ibericii vor fi deja calificaţi şi nu vor forţa.

Victoriile României contra naţionalelor din Top 5 european în ultimii 30 de ani

Meci                                       An   Competiţie

Spania – România         0-1    2006  Amical

România – Germania 5-1        2004  Amical

România – Anglia 3-2             2000   CE

România – Anglia 2-1             1998  CM

Spania – România 0-2            1991  Amical

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net