Real Madrid – Juventus, bomba Ligii Campionilor. Buffon a fost îngerul păzitor, iar Morata şi-a ucis fosta echipă

Ultima actualizare:
Ronaldo a fost declarat jucătorul anului trecut
Ronaldo a fost declarat jucătorul anului trecut

Barcelona va avea un adversar surpriză în finala Ligii Campionilor, de pe 6 iunie. Deşi toată lumea se aştepta la un El Clasico, italienii au dat lovitura pe Santiago Bernabeu. După 2-1 în tur, Real Madrid – Juventus s-a încheiat 1-1 şi campioana din Serie A merge la Berlin. E prima finală de Liga Campionilor după 12 ani pentru "Bătrâna doamnă".

Real Madrid – Juventus a început cu un asediu total al trupei lui Allegri, dar dominarea madrilenilor a fost destul de sterilă în primele 20 de minute, fără prea mari ocazii de gol. Cristiano Ronaldo a măcinat în gol, fără spaţii lăsate libere de italieni, Bale a şutat exasperant la poartă, dar doar cât să-l antreneze pe Buffon, iar din linia a doua n-a venit nimic bun.

Partida a fost însă deblocată de arbitru în minutul 23, când suedezul Jonas Eriksson a dictat destul de uşor penalty la o imprudenţă a lui Giorgio Chiellini la James Rodriguez. Cristiano Ronaldo a bătut ţărăneşte, pe centru, şi n-a mai ratat, aşa cum a făcut-o sîmbătă, în campionat, împotriva Valenciei. Gianluigi Buffon s-a culcat în dreapta sa şi n-a avut şanse să apere.

Real Madrid – Juventus a avut acelaşi deznodământ ca în urmă cu 12 ani

Pirlo şi compania au confiscat apoi balonul, dar prima repriză din Real Madrid – Juventus s-a încheiat 1-0, Tevez, Pogba şi Morata neavând prea mari ocazii la poarta lui Casillas. A doua repriză a început bine tot pentru băieţii lui Carlo Ancelotti, care au vrut să înscrie şi golul doi, al liniştii. Acesta n-a venit însă din cauza paradelor lui Gigi Buffon, iar apoi s-a întâmplat dezastrul.


    Real Madrid – Juventus n-a fost de bun augur pentru Cristinao Ronaldo, chiar dacă a înscris atât în tur, cât şi în returFoto: AP
Real Madrid – Juventus n-a fost de bun augur pentru Cristinao Ronaldo, chiar dacă a înscris atât în tur, cât şi în returFoto: AP

În minutul 57, la o fază fixă oferită cadou de madrileni, Alvaro Morata, jucător format de la juniori de Real şi care înscrisese şi în turul de la Torino, a egalat printr-un şut cu pământul şi Santiago Bernabeu a amuţit. A urmat apoi o luptă de Ev Mediu la poarta lui Buffon, dar impreciziile lui Ronaldo, Chicharito Hernandez şi Bale şi paradele portarului italian au oprit totul.

Real Madrid – Juventus îi poate fi fatal antrenorului Carlo Ancelotti

Trupa "blanco" n-a reuşit să ducă meciul nici în prelungiri, iar Real Madrid – Juventus s-a încheiat 1-1. Chiar dacă spaniolii au părut echipa mai pozitivă şi implicit mai bună, sacrificiul şi deterinarea italienilor merită toţi banii şi locul în finala de la Berlin. Fără trofeu în acest an, pentru că este ieşită din competiţie atât în Cupă, cât şi în campionat, marele Real e pe butuci şi se gândeşte să-şi dea afară antrenorul.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net