Real Madrid s-a calificat în semifinale. Autocarul ibericilor, atacat cu pietre la Liverpool

Ultima actualizare:

    Thibaut Courtois a apărat mingea șutată de Mohamed SalahFoto: EPA-EFE
Thibaut Courtois a apărat mingea șutată de Mohamed SalahFoto: EPA-EFE

Succesul (3-1) obținut în tur i-a permis lui Real Madrid să se califice în semifinalele ediției 2020/2021 a Ligii Campionilor la fotbal. Ibericii au rezistat pe stadionul lui FC Liverpool, terminând la egalitate, 0-0, returul. Înainte de partidă, autocarul luii Real Madrid a fost atacat pe drumul spre Stadionul „Anfield Road”.

Incident nefericit înaintea disputei de la Liverpool. Autocarul oaspeților a fost atacat pe drumul spre arenă. Potrivit marca.com, fanii englezi au aşteptat echipa madrilenă cu torţe şi au aruncat cu diverse obiecte în autocar. Un geam al autocarului a fost spart, dar niciun jucător sau membru al staff-ului tehnic nu a fost rănit. Un purtător de cuvânt al clubului Liverpool a declarat: "Condamnăm fără echivoc acţiunile care au dus la deteriorarea autocarului echipei Real Madrid în timpul sosirii sale la Anfield, în această seară. Este un comportament total inacceptabil şi ruşinos al câtorva persoane. Ne cerem scuze, sincer, vizitatorilor noştri pentru orice suferinţă cauzată. Vom lucra împreună cu poliţia din Merseyside pentru a stabili faptele şi pentru a-i identifica pe cei responsabili."După confruntare, antrenorul lui Real Madrid, Zinedine Zidane, a declarat: “Am meritat calificarea, dar ştiam că va fi dificil. Am controlat bine jocul.  Am muncit mult şi sunt încântat pentru băieţi. Era extrem de important pentru noi să ne calificăm. Suntem bucuroşi că ne-am calificat, dar încă nu am câştigat nimic. Încă suntem în luptă în ambele competiţii (n.r. - campionatul Spaniei și Liga Campionilor). Sunt mândru de echipă şi de tot ceea ce facem”.   De cealaltă parte, Jurgen Klopp a declarat că Liverpool a pierdut calificarea în meciul tur: “Evoluţia generală a echipei a fost bună, mult mai bună decât în tur, însă nu am pierdut calificarea acum. Am pierdut-o la Madrid. A fost un meci dificil pentru Real Madrid.  Am fost buni, am fost agresivi, am jucat foarte bine în unele momente. Am avut ocazii mari la început.  Sunt situaţii în care Mo Salah înscrie cu ochii închişi, dar nu a fost cazul şi acum...”.

Liga CampionilorSferturi de finală, returDortmund - City 1-2 (1-2 în tur)Liverpool - Real 0-0 (1-3 în tur)PSG- Bayern 0-1 (3-2 în tur)Chelsea - Porto 0-1 (2-0 în tur)

SemifinaleParis Saint-Germain - Manchester CityReal Madrid - Chelsea LondraSemifinalele se vor disputa la 27/28 aprilie, turul, şi la 4/5 mai, returul.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net