La 34 de ani, fundaşul român a câştigat Cupa Israelului, bifând o premieră în cariera sa.


Din 2003 încoace, Gabi Tamaş a jucat în Turcia, Rusia, Spania, Franţa, Anglia şi, acum, în Israel, însă trofeele au stat departe de el, exceptând perioadele petrecute în ţară, la Dinamo şi FCSB.

Miercuri, Tamaş a spart gheaţa peste hotare, trecându-şi în CV Cupa Israelului în tricoul echipei Hapoel Haifa. „În seara asta am scris istorie”, a ţinut să precizeze internaţionalul nostru după victoria cu 3-1 obţinută contra lui Beitar Ierusalim, chiar pe terenul acesteia din urmă.

Într-adevăr, cu Tamaş printre protagonişti, Hapoel Haifa a cucerit prima Cupă după o pauză de 44 de ani şi primul trofeu intern după 1999, atunci când „rechinii” au fost campioni.

În ceea ce-l priveşte, Gabi Tamaş va aşeza Cupa Israelului alături de celelalte succese majore realizate în România, trei cu Dinamo (două Cupe şi o Supercupă) şi patru cu FCSB (un campionat, o cupă şi două Cupe ale Ligii).

Ajuns pe final de carieră, la 34 de ani, Gabi Tamaş e la capătul unui sezon excelent cu Hapoel. În afara parcursului fără greşeală din Cupă, gruparea din Haifa va termina campionatul din Israel în Top 4, iar în vară va evolua în preliminariile Ligii Europa.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: