Rednic, printre cei mai mari trădători ai istoriei

Ultima actualizare:

    Mircea Rednic a părut tot timpul un tip cinic, dar acum pare şi sincerFoto Click!
Mircea Rednic a părut tot timpul un tip cinic, dar acum pare şi sincerFoto Click!

După al treilea an la rând cu cel mai valoros lot, dar fără titlu în vitrină, FCSB se pregăteşte, previzibil şi de această dată justificat, să schimbe antrenorul. Nu e noutate pentru nimeni că Nicolae Dică are bagajele făcute, dar întrebarea e cine îl va înlocui? Din nou variantele sunt multe, dar una pare mai realizabilă, deşi ar însemna o imensă trădare.

Mircea Rednic, antrenor la FCSB, părea o nebunie până de curând şi toată lumea s-a luat de Florin Bratu când acesta a anunţat pe surse posibila mutare. Iată că Gigi Becali i-a confirmat-o marţi seara, când a dezvăluit că CFR nu mai are cum să rateze campionatul, iar Dică nu va mai rămâne la echipă. Iar „Puriul” nu neagă şi, deşi amână s-o spună cu subiect şi predicat, se pregăteşte să-i înjunghie în spate pe dinamoviştii care l-au crescut, pentru că rapidiştii nu mai ţin de mult la el. „Nu e corect să discutăm acum. Să așteptăm două, trei săptămâni, până când se termină campionatul în România, și după vom vedea ce va fi cu Steaua”, a declarat acesta pentru Gazeta Sporturilor. Ar fi o mare trădare pentru Rednic, dar nu şi prima, el fiind obişnuit să sară din barcă în barcă ignorând rivalităţile.

Lucescu a dat Dinamo pe Rapid

A jucat la Rapid după ce a făcut istorie la Dinamo şi i-a antrenat pe „câini” după ce a ieşit campion ca tehnician cu giuleştenii. Să nu-l judecăm însă prea aspru pe „Puriu”, pentru că istoria e plină de astfel de mercenari, sau profesionişti, cum îşi spun ei. Florin Halagian, creatorul Stelei campioană a Europei în 1985, n-a avut nicio problemă s-o antreneze şi pe Dinamo între 1991 şi 1994. Marele Anghel Iordănescu, om care se identifică cu Steaua, a spus şi el da unei oferte a lui George Copos şi a ajuns în Giuleşti, pe teren ostil, unde n-a rezistat decât câteva luni în anul 2000. Mare „trădător” a fost şi profesorul Angelo Niculescu, cel care după doi ani jucaţi şi cinci antrenaţi la Dinamo a mers în finalul anilor 50 la Steaua, schimbând albastrul Miliţiei cu verdele Armatei.

Coloman şi Valentin Stănescu le-au antrenat pe toate

Dacă tot am ajuns în acele vremuri mai merită amintit şi legendarul rapidist, Gyula Baratky, cel al cărui sânge s-a făcut subit din vişiniu, roşu, prin decizia lui de a se muta din Giuleşti, în Ştefan cel Mare, în acelaşi an 1958 în care a trădat şi Angelo Niculescu. Mircea Lucescu şi Ioan Andone, dinamovişti care au făcut drumul invers, spre Rapid, pot fi şi ei trecuţi pe această listă care nu se poate încheia decât cu doi trădători de geniu, Bogdan Coloman şi Valentin Stănescu, singurii care au antrenat la toţi cei trei granzi din Bucureşti, Rapid, Steaua şi Dinamo.

Reghecampf, singurul care a legat doi ani în era Becali

Schimbările de antrenori la roş-albaştri sunt ca cele de şosete pentru Gigi Becali. Patronul e recunoscut că nu are răbdare, dar la fel de celebră e şi certitudinea că rar îl suportă cineva pentru mult timp. Aşa s-a ajuns la incredibila statistică conform căreia Laurenţiu Reghecampf este singurul tehnician din ultimii 20 de ani care a legat două sezoane banca Stelei, şi implicit singurul în era Becali. A reuşit asta de două ori, 2012-2014 şi 2015-2017, spre deosbeire de restul e peste 20 de tehnicieni care au pierdut la ruleta rusească a latifundiarului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net