Rednic se bate cu Boloni!

Ultima actualizare:

    Mircea Rednic, antrenorul lui MouscronFoto Click!
Mircea Rednic, antrenorul lui MouscronFoto Click!

În Belgia e derby-ul românilor, echipa “Puriului”, Mouscron, urmând să întâlnească mâine, duminică, pe teren propriu Antwerp-ul lui Loţi.

Cele două echipe sunt despărţite în clasament doar de un punct, Rednic având cu unul mai puţin ca Boloni, adică 18 faţă de 19. Cert e că tehnicieni români au transformat două cluburi codaşe în unele care luptă pentru un loc în cupele europene.

Gazdele de la Mouscron au înregistrat două eşecuri, deşi veneau după o perioadă excelentă, una în care şi Dorin Rotariu a marcat în premieră, golul său fiind decisiv în remiza cu Genk de acum trei etape. Şi trupa lui Boloni are prin acelaşi scenariu, trecând de la seria succeselor la un eşec şi o remiză în ultimele runde. Totuşi, ambii antrenori români sunt nişte eroi pentru cluburile lor. Rednic e cel care a salvat clubul de la retrogradare, iar Loţi e cel care uimeşte la Antwerp, formaţie ce a revenit în prima ligă după 13 ani. Toţi cei din fotbalul belgian credeau că aceste echipe se vor zbate pentru a nu ajunge în eşalonul secund, dar ele sunt după 12 etape printre primele. Antwerp e pe poziţia a cincea, 19 puncte, iar Mouscron pe şapte, 18 puncte. Miza finală a românilor e să termine în primele şase pentru că astfel ar fi în play-off-ul pentru titlu şi ar avea şi şansa de a evolua în cupele europene.  Dacă “Puriul” şi fostul selecţioner fac minuni, în schimb românii de la campioana Anderlecht dezamăgesc. Nicolae Stanciu şi Alex Chipciu au devenit rezerve de lux şi actualul om de pe banca naţionalei, Cosmin Contra, le-a transmis clar că vor trebui să se impună ca titulari sau să se transfere fiindcă vor pierde şi lotul “tricolor”. “Nicolae Stanciu nu se va întoarce în fotbalul românesc. Dacă va pleca de la Anderlecht şi acest lucru este posibil, atunci el va merge într-un alt mare campionat al Europei”, a spus agentul său, Ana Maria Prodan.

Meciul Mouscron - Antwerp e programat mâine, duminică, de la ora 21.00.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net