Revanșa la primăvară! Dan Petrescu vrea să treacă de grupe în Liga Europa

Ultima actualizare:

    CFR Cluj a fost învinsă de două ori de Slavia Praga
CFR Cluj a fost învinsă de două ori de Slavia Praga

Eliminată de Slavia din Liga Campionilor, CFR Cluj s-ar putea reîntâlni cu echipa din Praga în faza eliminatorie a Ligii Europa.

După dublul eșec cu Slavia (0-1 la Cluj-Napoca și tot 0-1 la Praga), Dan Petrescu și-a fixat următorul obiectiv european la cârma CFR-ului, depășirea grupelor în a doua competiție continentală, Liga Europa.

N-a mai fost loc de nici o minune în returul de miercuri seară din capitala Cehiei, gazdele gestionând cu siguranță avantajul minim luat în prima manșă. Din păcate, jocul ofensiv practicat de CFR Cluj pe terenul lui Celtic Glasgow (4-3) a fost ca și inexistent în confruntarea decisivă pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor. „Per total, avem niște regrete. Dacă s-ar fi terminat 0-0 în tur, adversarii noștri ar fi jucat cu mai multă frică. Am luat un gol pe o greșeală de apărare și n-am mai avut nici o șansă. Eu speram să marcăm până în minutul 80. Am bătut foarte rău și fazele fixe. Nu știu de ce, le exersasem dimineață”, a fost concluzia antrenorului Dan Petrescu. „Aveam șanse mai mari cu un Țucudean în toate forțele. Totuși, nu cred că ne calificam nici cu el, nici cu Culio”, a adăugat „Bursucul”.

Astfel, CFR Cluj a ratat zecile de milioane de euro puse la bătaie în Liga Campionilor, dar financiar nu e rău deloc nici în Liga Europa, ardelenii urmând să încaseze aproape 10 milioane de euro doar din simpla participare în grupe. „Trebuie să fim mândri că mergem în Europa League, până la urmă ăsta era obiectivul. Am mare încredere că ne vom califica în primăvara europeană. Avem șanse să trecem de grupe pentru că nu vom întâlni adversari mai puternici ca Slavia acolo”, a precizat Dan Petrescu. Interesant e faptul că CFR și-ar putea lua revanșa în fața praghezilor începând cu faza 16-imilor Ligii Europa, asta în cazul în care Slavia va termina pe locul trei în grupa sa din Liga Campionilor.

Titular la fel ca în meciul tur, românul Nicușor Stanciu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Slaviei Praga, coordonând acțiunile de atac și executând toate fazele fixe. „E o bucurie imensă, pentru mine a fost un obiectiv personal de când am semnat cu Slavia. Acum aștept să vin la națională și apoi meciurile din grupe. Eu aș vrea să picăm cu Real Madrid. Pe cei de la CFR i-am felicitat pentru parcurs, au făcut niște meciuri extraordinare. E incredibil să fii pe primul loc în campionat și să treci trei tururi preliminare în Liga Campionilor”, a spus internaționalul nostru.

Slavia: Kolar - Coufal, Kudela, Hovorka, Boril – Soucek, Kral – Masopust (Traore 84), Stanciu (Frydrych 90), Olayinka – Skoda (Helal 79)

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Mureșan, Burcă, Camora – L. Aurelio (Păun 64), Bordeianu, Djokovic – Deac (Hoban 70), Rondon (Țucudean 69), Omrani 

A marcat; Boril 66

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net