Revanșa lui lui Florinel Coman

Ultima actualizare:

    Florinel Coman a adus calificarea FCSB in semifinalele Cupei RomânieiFOTO: Sportpictures.eu
Florinel Coman a adus calificarea FCSB in semifinalele Cupei RomânieiFOTO: Sportpictures.eu

FCSB a salvat onoarea echipelor din play-off în Cupa României. Învingătoare cu 2-1 la Sibiu, în fața gazdelor de la FC Hermannstadt, echipa bucureșteană a reușit să se califice in extremis în semifinalele competiției KO, fiind singura reprezentantă a locurilor 1-6 prezentă în penultima fază.

Meciul de la Sibiu părea a fi unul tipic pentru FCSB-ul din anul 2020. Conform scenariului deja patentat de elevii lui Vintilă în acest an, nu contează cum joacă adversarii, pentru că  oricum fcsb-iștii o vor face mai slab. Și până în minutul 85 părea că șablonul se respectă, pentru că FC Hermannstadt a avut o prestație foarte bună, cu un gol, marcat de Debeljuh în minutul 75, și cu alte câteva ocazii care ar fi putut mări avansul. Numai că, odată cu autogolul marcat în minutul 84 de Dobrosavlevici, FCSB s-a trezit la viață. Și a fost salvată de unul dintre cei mai criticați jucători de către patron, Florin Coman, care l-a executat pe portarul advers cu o scăriță, finalizând o fază în care Man a dat pasa decisivă cu călcâiul. Era minutul 90 și Coman devenea, din cel mai certat, eroul echipei. Și chiar așa ar trebui văzut, pentru că în acest an, FCSB a reușit două succese din șase meciuri și de fiecare dată golul victoriei cu 2-1 a fost marcat de jucătorul pe care Gigi Becali visează să ia 30 de milioane de euro, cu zece mai multe decât a luat Salzburg de la Dortmund pe norvegianul Haaland, care marchează la foc automat în Bundesliga.

”A fost un meci foarte greu la Sibiu. Am intrat pe teren cu un singur gând, de a ieși câștigători. Toate echipele se concentrează împotirva noastră. Mă bucur foarte tare să-mi ajut colegii, să-mi ajut echipa. Am avut o perioadă foarte slabă, am avut un 2020 foarte prost, dar chiar și așa am fost golgheter până în ultima etapă dacă nu mă înșel. E normal să fiu criticat peste tot, sunt obișnuit. Așa o să se întâmple cu toți jucătorii care ajung aici. Important e să-mi văd de treaba mea, n-am cum să mulțumesc pe toată lumea”, a declarat Coman, după meci.

În ultima lună, el a fost printre cei mai criticați jucători de patronul Gigi Becali. ”Coman nu este Dumnezeu de la FCSB. El poate să stea pe bancă, așa cum a mai stat. Am spus că vreau 20 de milioane pe Florinel Coman. Dar, dacă îl vedea unul în seara asta, dădea un milion de euro pe el? Eu cred în talentul lui, dar nu va face pasul la o echipă mare. Dacă joci așa două meciuri, vine cineva și îmi spune la revedere. Păi, a pierdut toate mingile”, spunea Gigi Becali după egalul cu Clinceni din campionat.

Într-o altă intervenție telefonică după un eșec, patronul FCSB spunea despre Coman: ”El vrea doar să-l copieze pe Ronaldo. S-a uitat la «pachețelele» lui Ronaldo? Fă «pachețele» la abdomen dacă vrei să-l copiezi pe Ronaldo! E vorba de muncă. Muncește ca el! Probabil că există o suficiență la Coman”.

Alături de FCSB în semifinalele Cupei României s-au mai calificat Dinamo, Sepsi și Politehnica Iași. Tragerea la sorți va avea loc săptămâna viitoare, partidele disputându-se tur-retur.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net