Revin echipele de tradiţie

Ultima actualizare:

    Jucătorii de la Petrolul  pot începe deja  petrecerea promovării
Jucătorii de la Petrolul pot începe deja petrecerea promovării

Petrolul, U Cluj şi Farul, cele trei formaţii de tradiţie aflate în liga a patra, s-au impus în prima manşă a barajului ce duce în al treilea eşalon. Oţelul, o fostă campioană a României, a pierdut la limită, 0-1. Returul e programat sâmbătă, 24 iunie.

42 de echipe se luptă pentru a evolua în sezonul următor în liga a treia. Printre ele sunt şi nume celebre, care au trebuit să se reinventeze după ce din cauza problemelor financiare s-au lovit de starea de insolvenţă sau faliment şi au fost nevoite să se reînscrie în ligile inferioare pentru a putea ca în câteva sezoane să fie iar în Liga I.

Astfel, în turul barajului, Petrolul, U Cluj şi Farul s-au impus lejer. Ploieştenii au învins cu 3-0 pe Dentaş Tărtăşeşti, clujenii pe Lăpuşul Târgu Lăpuş cu 8-0, iar constănţenii au trecut de Pescăruşul Sarichioi cu 7-2. Dintre trupele de tradiţie, Oţelul Galaţi, fostă câştigătoare a titlului naţional şi participantă în Liga Campionilor, e singura care nu s-a impus, cei de la Unirea Mirceşti reuşind să puncteze singurul gol al meciului, 1-0.  

Petrolul a impresionat nu doar pe teren ci şi în tribune, media fanilor la fiecare meci fiind de 7.000 de suporteri. Mai mult, ei vor să-l readucă pe Geraldo Alves, jucător ce a obţinut trofee importante alături de Steaua, Astra sau Petrolul, pentru a fi siguri că vor ajunge într-un an în “Divizia B”. Nici “U” Cluj nu e mai prejos, doar la jocul de baraj asistând 3.000 de oameni, iar Dorin Goga a fost omul care i-a impresionat, punctând de patru ori. Farul are şi ea susţinere puternică, la fel ca Oţelul, care deşi a pierdut, ar putea ca sâmbătă să se impună la o diferenţă de două goluri şi să activeze şi ea în liga a treia.

Parma, două promovări consecutive


    Parma va juca la  anul în Serie B
Parma va juca la anul în Serie B

Şi în Italia se produc fenomene similare cu cele din România. Acum doi ani, fosta echipă a lui Mutu, Parma, a intrat în faliment şi a trebuit să se înscrie în liga a patra. Clubul italian a obţinut acum a doua promovare consecutivă şi va evolua în Serie B. În baraj, Parma, fosta câştigătoare a Cupei UEFA şi a Cupei Cupelor, s-a impus în baraj în faţa celor de la Alessandria, 2-0, golurile fiind marcate de Scavone şi Nocciolini.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net