Revoluţia lui Dică la FCSB

Ultima actualizare:

    Alibec este cel mai  bun jucător al FCSB şi  în jurul lui se va construi noua tactică a echipeiFoto: sportpictures.eu
Alibec este cel mai bun jucător al FCSB şi în jurul lui se va construi noua tactică a echipeiFoto: sportpictures.eu

Noul tehnician al celor de la FCSB, Nicolae Dică, vrea să schimbe sistemul de joc, să-i folosească simultan pe Alibec şi Gnohere, să găsească un decar veritabil şi să promoveze cât mai mulţi tineri.

Nicolae Dică nu are licenţă de „principal” în Liga I şi de aceea l-a adus pe Viorel Tănase să figureze ca antrenor în actele clubului, dar el va conduce totul la echipă. Fostul jucător din Ghencea i-a transmis patronului Gigi Becali un plan detaliat, scopul imediat fiind un parcurs cât mai lung în cupele europene, iar cel final, un nou titlu de campioni.


    Nicolae Dică e decis  să schimbe multe lucruri la echipă
Nicolae Dică e decis să schimbe multe lucruri la echipă

Dică, 37 de ani, a mai avut o scurtă experienţă pe banca roş-albastră în sezonul 2015 – 2016, atunci când îl ajuta pe Mirel Rădoi. După plecarea acestuia, a trecut de la secund la principal, dar pentru trei zile, după care a fost demis. Acum, oferta lui Becali l-a găsit la SCM Piteşti, în liga a III-a. A acceptat să vină, deşi nu are licenţa PRO şi-n acte va apărea ca secund. „Numărul unu” va fi trecut Viorel Tănase, un alt tehnician din Liga a III-a, însă Dică va conduce totul. Omul care a scris istorie ca jucător al FCSB vrea să aibă performanţă şi ca antrenor, iar proiectul său are mai multe puncte.

Schimbarea sistemului de joc. Îi place ca echipa sa să fie aşezată într-o formulă 4-2-3-1, folosită inclusiv la SCM Piteşti. Oricum, se poate adapta în funcţie de oamenii din lot, dar aceasta va fi baza de acum înainte la FCSB. De-a lungul timpului, Reghecampf a efectuat multe schimbări în formaţia de start şi chiar s-a jucat într-un sistem 4-3-3.

Alibec, lângă „Bizon”. Dacă Reghe prefera să-i rotească pe cei doi atacanţi, Dică doreşte să-i aibă pe ambii pe teren încă din primul minut. Vrea ca echipa sa să fie ofensivă şi ştie că poate miza simultan pe serviciile lui Alibec şi Gnohere. Pe Denis, antrenorul îl cunoaşte încă de pe vremea în care amândoi lucrau la Viitorul.

Decarul. Roş-albaştrii au rămas fără „creierul” de la mijlocul terenului odată cu plecarea lui Nicolae Stanciu. Nu s-a găsit unul veritabil, iar Dică speră ca Florin Tănase să fie noul „servant” pentru atacanţi. În cazul în care Constantin Budescu va sosi de la Astra, atunci el va fi noul decar al FCSB.

Miza pe tineri. Noului tehnician îi place să promoveze juniori, iar Man şi Mihalcea sunt deja printre cei care pot fi constant în echipă, mai ales că există regula folosirii a unui jucător Under 21 în formaţia de start. Cu Dică pe bancă, în liga a III-a, au debutat 15 fotbalişti cu vârsta de sub 21 de ani.

Reghe a dat 500.000 de euro ca să plece


    Laurenţiu Reghecampf
Laurenţiu Reghecampf

Laurenţiu Reghecampf a plătit jumătate de milion de euro pentru a se despărţi acum de FCSB, el având contract încă un sezon şi o clauză de reziliere de un milion. Gigi Becali anunţase că-l va lăsa să plece gratis dacă roş-albaştrii vor lua titlul, dar cum s-au clasat pe locul doi, finanţatorul a avut pretenţii materiale. “Ne-am înţeles. Nu l-am lăsat să plece fără bani, am luat vreo 500.000 de euro, jumătate din cât era clauza”, a spus Becali. Reghecampf va antrena la Al Wahda în Emirate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net