Revoluţia tinerilor în Liga I

Ultima actualizare:

    Valentin Lazăr e liderul “câinilor”Foto: Mediafax
Valentin Lazăr e liderul “câinilor”Foto: Mediafax

Criza financiară a produs efecte devastatoare pentru fotbalul românesc, dar se poate extrage şi unul bun.

Cluburile din primul eşalon şi-au întors faţa către jucătorii tineri autohtoni sau străini, care până acum n-aveau nicio şansă.Dovada clară a acestui fapt a venit în etapa a II-a a Ligii I, începută vineri şi încheiată luni seara.

În cele 9 meciuri disputate s-au înscris 30 de goluri, 11 dintre acestea purtând marca unor jucători tineri de maximum 25 de ani. Balul a fost deschis încă de vineri de reuşita etapei semnată de rapidistul Ciolacu, 21 de ani, în victoria cu 2-1 în faţa Viitorului lui Hagi. Tot în acea seară, Hora, de la Târgu Mureş, în vârstă de 25 de ani, a înscris şi el în 4-1 cu Ceahlăul. Sâmbătă a fost însă într-adevăr ziua puştilor. Craioveanul Andrei Ivan a reuşit să înscrie în poarta Stelei la doar 17 ani şi este cel mai tânăr marcator al acestui campionat.

Asta după ce doar două ore mai devreme gălăţeanul Tudorie a reuşit să străpungă poarta Chiajnei la doar 18 ani. N-a fost însă golul victoriei pentru că alt puşti, Purece, 22 de ani, a întors rezultatul printr-o dublă de senzaţie. Duminică, giurgiuvenii Enache, 23 de ani şi Bukari, 25 de ani, au ţinut şi ei ştacheta sus şi au înscris câte un gol în victoria cu 5-0 a Astrei în faţa Braşovului. Cei care au încheiat balul au fost dinamoviştii Lazăr, 24 de ani, Matei, 22 de ani şi clujeanul Boutadjine, 25 de ani, care au marcat în victoria cu 3-2 a câinilor la „U”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net