Rezistă CFR Cluj şi pe al treilea front? Derby de foc în Cupa României

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu
Dan Petrescu

Calificată în grupele Ligii Europa şi lideră în campionat, CFR Cluj joacă mâine la Botoşani în derby-ul 16-imilor Cupei României.

Nici nu s-au liniştit bine apele după victoria de senzaţie cu Lazio (2-1) şi egalul de pe Arena Naţională cu FCSB (0-0), că echipa lui Dan Petrescu are parte un nou examen de foc. Confruntarea eliminatorie din Cupă de la Botoşani îi prinde într-un moment delicat pe clujeni, nevoiţi să joace o dată la trei zile, pe trei fronturi.

De altfel, ardelenii au încercat amânarea meciului de miercuri, dar s-au lovit de refuzul Federaţiei. Ca urmare, e de aşteptat ca ,,Bursucul” Petrescu să trimită în teren un 11 de start cu multe rezerve. La fel s-a întâmplat însă şi la confruntarea dintre cele două echipe din campionat, în urmă cu o lună, atunci când echipa a doua a CFR-ului s-a distrat cu Botoşaniul în Gruia, câştigând detaşat cu 4-1.

Oarecum surprinzător, moldovenii sunt şi ei dispuşi să sacrifice Cupa României pentru un parcurs cât mai bun în cursa pentru ocuparea unui loc de play-off. Azi, tehnicianul Marius Croitoru a anunţat că îşi va menaja mai mulţi titulari în vederea următoarei etape de campionat, sâmbătă, în deplasare cu Hermannstadt. Fără victorie de şapte meciuri, de la acel 2-0 cu FCSB, botoşănenii sunt în pragul unei crize, mai ales în contextul ultimei înfrângeri, 0-3 acasă cu Chindia, astfel că antrenorul Croitoru e pus şi el sub o mare presiune.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net