Rezultatul anchetei la Ambulanță în cazul morții lui Ilie Balaci

Ultima actualizare:

    Ancheta la Ambulanța Craiova arată că au fost respectate procedurile în cazul morții lui Ilie Balaci
Ancheta la Ambulanța Craiova arată că au fost respectate procedurile în cazul morții lui Ilie Balaci

Ministerul Sănătății a declanșat o anchetă la Ambulanța Craiova în cazul morții lui Ilie Balaci. Fostul mare fotbalist a fost resuscitat minute în șir fără succes duminică dimineață, 21 octombrie, iar familia și-a exprimat bănuiala că medicii nu ar fi făcut tot ce se impunea în acest caz. Rezultatul anchetei arată însă că toate procedurile au fost respectate.

”Rezultatele preliminare ale controalelor  efectuate la Serviciul de Ambulanță Craiova și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova de Corpul de Control al Ministerului Sănătății împreună cu reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI relevă faptul că au fost respectate procedurile în efectuarea intervențiilor medicale în cazul lui Ilie Balaci”, a transmis Ministerul Sănătății miercuri, 24 octombrie.

Ambulanțele au fost dotate corespunzator, iar protocolul de resuscitare a fost respectat, fiind  efectuată chiar o resuscitare prelungită, au mai adăugat reprezentanții ministerului.

Rezultatul anchetei Ministerului Sănătății după moartea fostului fotbalist Ilie Balaci

Ministerul Sănătății a declanșat o anchetă cu privire la decesul fostului fotbalist Ilie Balaci. Sorina Pintea a declarat la Digi24 că a trimis la Ambulanța Craiova o echipă de specialiști. „Ne-am autoseziat după suspiciunile familiei pe care le-am aflat din presă”, a precizat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, la Digi24.

Ea a adăugat că se va verifica „modul în care a fost preluat pacientul de la dispecerat până la declararea decesului”, dar și „modul în care i s-a prescris o medicație și există suspiciunea că n-ar fi medicația corectă”.

ISU Dolj a precizat într-un comunicat că decesul fostului fotbalist a fost constatat după ce medicii au executat mai multe zeci de minute manevre de resuscitare.

Din rezultatele preliminare ale controalelor reiese că procedurile au fost respectate, iar ambulanțele care ua ajuns la fața locului erau echipate corespunzător.

Citește și:

Ce avere a lăsat în urmă Ilie Balaci. ”Am fost destul de deștept să nu trăiesc din pensie”

Nebuniile lui Ilie Balaci: ”Am fumat un pachet de țigări după victoria cu Italia”

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net