Rică Răducanu a jucat împotriva lui Eusebio. Vezi ce spune acesta despre geniul portughezului!

Ultima actualizare:

    Eusebio
Eusebio

Moartea legendarului Eusebio a avut ecou şi în România, portughezul fiind regretat de toţi cunoscătorii de fotbal, dar mai ales cei din generaţia anilor 1960, 1970, care s-a întâlnit chiar pe teren cu acesta.

Rică Răducanu este unul dintre puţinii români care a avut onoarea să dea mâna şi apoi piept cu Eusebio, într-un meci oficial. Este vorba despre dubla din preliminariile pentru Mondialul din Mexic, 1970. Mai exact, în 1969, în returul câştigat de România la Bucureşti cu 1-0, Răducanu a ţinut poarta intactă şi acest lucru ne-a dus la turneul final.

"Era un zeu, un geniu al acelor vremuri. Un fel de Cristiano Ronaldo de azi. Foarte bun, rapid, fugea mai tare ca mingea, şuta bine la poartă şi greu de oprit. Mie nu mi-a dat gol pentru că l-a ţinut bine în acel meci Dan Coe, care a făcut un joc fantastic. Eusebio căuta tot timpul să tragă la poartă din orice poziţie pentru că avea un şut bombă. Toată echipa lucra pentru a-l aduce pe el în poziţie de finalizare. Nu l-am prea văzut prin careu în acel meci. Poate îi încheiam cariera mai repede. Glumesc, bineînţeles. Îmi pare rău să aud că a murit, dar asta e viaţa. Toţi ne ducem. Nu vedeţi ce puţini mai suntem din acea perioadă? Dumnezeu să-l odihnească în pace", a afirmat pentru Click! Rică Răducanu.

România a câştigat grupa cu Portugalia şi a mers la Mondialul din 1970, în timp ce lusitanii au rămas acasă, încheind ultimii, în spatele nostru, al Greciei şi al Elveţiei.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net