Roberto Carlos a făcut premierea campionilor Fotbal pentru Prietenie de la Madrid

Ultima actualizare:

    Roberto Carlos a premiat campioana de la Fotbal pentru Prietenie
Roberto Carlos a premiat campioana de la Fotbal pentru Prietenie

Finala Campionatului Mondial de Fotbal pentru Prietenie s-a încheiat sâmbătă, la Madrid. Premierea a fost făcută de fostul mare internațional brazilian Roberto Carlos.

Sâmbătă a avut loc finala Campionatului Mondial Gazprom Fotbal pentru Prietenie, pe terenul de fotbal UEFA amenajat în Plaza Mayor din Madrid. Acesta a fost evenimentul final al ediției 2019 a programului Fotbal pentru Prietenie. România este una dintre cele peste 50 de țări participante anul acesta în program, reprezentată la evenimentele finale din Madrid de tinerii fotbaliști Vlad Stancovici, Inaki Cojocaru (Petrosport Ploieşti) și Răzvan Pană (FCSB), de tânăra „jurnalistă” Smaranda Miron Tincă, elevă la școala internațională bilingvă Avenor College, și de fostul fotbalist Nana Falemi.

Meciul final al Campionatului Fotbal pentru Prietenie s-a dat între două echipe internaționale ale prieteniei, alcătuite din tineri fotbaliști din toate colțurile lumii. Fiecare echipă de copii din campionatul de anul acesta a fost denumită după animale pe cale de dispariție, o inițiativă educațională promovată de Fotbal pentru Prietenie în întreaga lume. Pe 1 iunie, Roberto Carlos a acordat marele premiu echipei Antiguan Racer, câștigătoarea finalei Campionatului Mondial Gazprom Fotbal pentru Prietenie 2019.

Ediția de anul acesta a surprins participanții cu o serie de invitați de renume, personalități din fotbal care promovează în rândul tinerilor cele nouă valori ale programului Fotbal pentru Prieteni: prietenie, egalitate, corectitudine, sănătate, pace, devotament, victorie, tradiţie şi onoare.

Invitații speciali de anul acesta au fost Roberto Carlos și Marco Materazzi. Alături de ei, evenimentele din cadrul programului Fotbal pentru Prietenie, care au avut loc în Madrid în perioada 28 mai – 2 iunie, au fost susținute de Miguel Puig – CEO Soccer Barcelona Youth Academy, fotbaliștii Andrei Arshavin, Alexey Smertin și Dmitrii Sychev, ambasadorii UEFA Selia Sasic și Ricardo Carvalho, alături de Viktor Zubkov - Chairman Board of Directors al Gazprom.

Finala Campionatului Fotbal pentru Prietenie
Finala Campionatului Fotbal pentru Prietenie

“Programul Fotbal pentru Prietenie are o misiune importantă: aceea de a promova ideea de egalitate a tuturor culturilor lumii în rândul copiilor. Dacă copiii noștri învață să fie prieteni, să îi trateze pe cei din jur cu respect și să uite de diferențele care există între oameni, atunci vor putea să pună bazele unui viitor mult mai bun”, a declarat Roberto Carlos, legenda fotbalului brazilian, fost jucător al Real Madrid, triplu câștigător al Cupei Mondiale și triplu câștigător al UEFA Champions League. 

32 de echipe internaționale de tineri fotbaliști în vârstă de 12 ani au participat la campionatul Fotbal pentru Prietenie 2019. Fiecare echipă a reunit copii cu naționalități și abilități fizice diferite, antrenați de câte un tânăr antrenor, fost participant în programul Fotbal pentru Prietenie. 

Evenimentele din cadrul ediției de anul acesta a programului Fotbal pentru Prietenie s-au încheiat cu participarea copiilor la finala UEFA Champions League, care s-a disputat pe 1 iunie în Madrid, pe stadionul Wanda Metropolitano, între Liverpool și Tottenham.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net