Roma e a românilor

Ultima actualizare:

    Răzvan Marin e aproape să se mute în “Cetatea Eternă” şi să mărească numărul compatrioţilor noştri care au făcut istorie în capitala ItalieiFoto: Click!
Răzvan Marin e aproape să se mute în “Cetatea Eternă” şi să mărească numărul compatrioţilor noştri care au făcut istorie în capitala ItalieiFoto: Click!

Internaţionalul în vârstă de 22 de ani şi-a calculat perfect paşii, consiliat exemplar şi de tatăl său, Petre Marin, fost fotbalist la Steaua şi om care ştie cum stau lucrurile în fenomen. Astfel, de la Viitorul nu s-a aruncat să semneze cu o echipă mare, deşi putea. A mers spre Vest cu escală la Liege, pentru a lua treptat contact cu fotbalul mare. Urmează însă inevitabilul, iar Marin pare să aleagă din nou inspirat.

Unul dintre cele mai importante lucruri care fac ca un fotbalist tânăr să se adapteze într-un loc nou este acela de a exista cineva care să-l integreze. Dacă nu eşti vreun Messi, e greu să reuşeşti fără ajutor şi bună credinţă din partea noii gazde, iar munca, chiar şi titanică, s-ar putea să nu fie suficientă. Din acest motiv, Răzvan Marin e pe cale să valorifice anul extraordinar la Standard Liege printr-un transfer la AS Roma. Nu e singura care îl vrea, dar pe lângă suma de 10 milioane de euro oferită de italieni, altul este argumentul principal.


    Lobonţ  rămâne la  Roma până  la 40 de ani şi cel mai probabil şi după acestă vârstă, ca oficial în conducereFoto: Guliver/Gettyimages
Lobonţ rămâne la Roma până la 40 de ani şi cel mai probabil şi după acestă vârstă, ca oficial în conducereFoto: Guliver/Gettyimages

Roma a fost tot timpul un loc unde românii s-au simţit bine, s-au integrat rapid şi au primit timpul necesar ca să exceleze. Şi nu vorbim doar despre “Giallorossi”, ci şi despre cealaltă echipă a oraşului, Lazio. În această urbe Chivu a jucat patru ani de senzaţie, ultimii chiar cu banderola de căpitan pe braţ, şi tot aici Bogdan Lobonţ a intrat în al nouălea sezon de contract.

Lobonţ şi Radu, zei în Capitală

Despre portar, legenda Francesco Totti a spus că nu concepe ca el să părăsească Roma şi speră ca “Pisica” să accepte oferta de a rămâne în conducerea clubului. Acum, românul este încă al treilea portar, dar are şi atribuţii de antrenor şi colaborator de prim rang al antrenorului Eusebio Di Francesco. Pe acelaşi Stadio Olimpico Ştefan Radu are deja 10 ani împliniţi, dar pentru “Biancocelesti” de la Lazio, şi fostul dinamovist e extrem de legat de clubul roman.


    Ştefan Radu e şi el zeu la Roma, dar pentru LazioFoto Click!
Ştefan Radu e şi el zeu la Roma, dar pentru LazioFoto Click!

Fundaşul român este unul dintre căpitanii echipei, are contract până în 2020 şi perspective certe de a rămâne în club. În aceste condiţii, cum să nu meargă Marin la Roma şi să aleagă o aventură cu final incert la un nume poate mai atractiv, dar mai instabil? Aşa crede şi tatăl mijlocaşului lui Standard Liege. “Este urmărit, au fost anumiţi oameni de la anumite cluburi să îl vadă. Roma e o echipă importantă dintr-un campionat tare şi ar fi de luat în calcul”, a recunoscut Petre Marin.

Hagi ar lua aproape un sfert din bani

Mutarea lui Răzvan Marin în Italia l-ar umple din nou de bani pe Gheorghe Hagi, cel care l-a vândut pe jucător în Belgia în 2017. Astfel, în afara celor două milioane de euro încasate de la valoni atunci, Viitorul a mai păstrat şi 20% dintr-un eventual transfer al acestuia mai departe, care dacă s-a întâmpla pe suma vehiculată de Roma ar însemna încă două milioane de euro în conturile “Regelui”. “E adevărat. Hagi ar lua 20% dintr-un eventual transfer. Nu cred că Standard i-ar da drumul pe mai puţin de 8, 9 sau 10 milioane de euro”, a confirmat tatăl jucătorului.


    „Regele” a făcut bani de pe urma lui Marin şi urmează să mai facăFoto: sportpictures.eu
„Regele” a făcut bani de pe urma lui Marin şi urmează să mai facăFoto: sportpictures.eu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net