Roma, «test» cu Lazio înainte de Astra Giurgiu

Ultima actualizare:

    Radu Ştefan joacă  derby-ul cu Roma  de aproape 10 aniFoto: Guliver/Getty Images
Radu Ştefan joacă derby-ul cu Roma de aproape 10 aniFoto: Guliver/Getty Images

Această săptămână a fost una a derby-urilor de tradiţie în fotbalul european. După Dinamo – Steaua, de miercuri a venit duminică rândul să asistăm la şocul dintre Lazio şi Roma.

Gazdele sunt într-o formă extraordinară, Simone Inzaghi reuşind să transforme o echipă de mijlocul clasamentului, într-una care să se ia la trântă cu Juventus. Lazio n-a mai pierdut în campionat de 10 meciuri, mai exact de pe 20 septembrie, când Milan a învins-o pe San Siro cu 2-0. Radu Ştefan şi ai lui au 28 de puncte, cinci sub „Bătrâna doamnă”, care conduce încă liniştită Serie A. Faţă de AS Roma, ocupanta locului doi, e însă la doar un punct diferenţă şi aceasta poate fi surmontată duminică, în meci direct. „Giallorossi” au şi ei un sezon de excepţie cu Luciano Spalletti pe bancă, echipa transformându-se brusc într-una foarte ofensivă.

Roma are cel mai bun atac din campionat, cu 33 de goluri marcate, dintre care 20 doar de Dzeko, golgheterul Seriei A, şi Salah, primul cu 12, al doilea cu opt reuşite. Pentru Totti şi compania, meciul cu Lazio este şi ultimul înaintea deplasării din România, unde joi urmează să joace la Bucureşti, pe Arena Naţională, cu campioana Astra. Partida e decisivă în ceea ce priveşte calificarea în primăvara europeană. Italienii o au deja asigurată, iar un egal i-ar duce în şaisprezecimi şi pe oamenii lui Marius Şumudică. 

Lazio n-a mai învins-o pe Roma de patru ani, timp în care cele două echipe s-au întâlnit de nouă ori. Radu Ştefan va fi probabil titular la gazde, în timp ce Lobonţ, ajuns la 38 de ani, va rămâne a treia variantă de portar la oaspeţi, după Szczesny şi Alisson.

Tătăruşanu vrea revanşa cu Palermo


    Ciprian TătăruşanuFoto: Guliver/Gettyimages
Ciprian TătăruşanuFoto: Guliver/Gettyimages

În Serie A va mai juca în această seară, de la 21:45, şi portarul titular al echipei naţionale, Ciprian Tătăruşanu. Fostul stelist va apăra poarta Fiorentinei în partida cu ultima clasată, Palermo, şi speră ca acesta să fie meciul reparaţiei morale pentru el. Tătăruşanu vine după un umilitor 2-4 încasat pe barba lui etapa trecută, de la Inter, cu trei goluri primite în primele 20 de minute. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net