România, din nou în programul "Fotbal pentru Prietenie". Trimitem un fundaş la turneul din Rusia 2018

Ultima actualizare:

    Conaţionalul nostru va juca într-o echipă cu un portar din Argentina, un fundaş din Insulele Virgine, un mijlocaş din Algeria, unul din Estonia şi un atacant din SenegalFoto: Click!
Conaţionalul nostru va juca într-o echipă cu un portar din Argentina, un fundaş din Insulele Virgine, un mijlocaş din Algeria, unul din Estonia şi un atacant din SenegalFoto: Click!

Fotbal pentru Prietenie este un program international pentru copii implementat de compania Gazprom – partener oficial al FIFA şi al Cupei Mondiale din Rusia, ediţia 2018.

Obiectivul acestui program este implicarea generaţiei tinere de pe tot globul în promovarea celor mai importante valori umane printre colegii lor – prietenie, egalitate, pace şi respect pentru diferite culturi şi naţionalităţi. 211 ţări şi regiuni s-au alăturat proiectului Fotbal pentru Prietenie în anul 2018. Evenimentele finale ale sezonului se vor desfăşura la Moscova, în Rusia, între 8 – 15 iunie 2018. Deschiderea programului a coincis cu formarea a 32 de echipe internaţionale ale prieteniei şi stabilirea rolurilor fiecărui tânăr jucător din toate ţările (portar, fundaş, mijlocaş sau atacant). Echipele sunt organizate pe baza principiului „fotbal pentru prietenie” – atleţi de diferite naţionalităţi, sexe şi abilităţi fizice vor alcătui o echipă. Vârsta jucătorilor este de 12 ani. Fiecare echipă internaţională a prieteniei va fi pregătită de către tineri antrenori – jucători de fotbal cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani din diverse ţări.


    Echipa din care va face parte românul se numeşte Humpback WhaleFoto: Click!
Echipa din care va face parte românul se numeşte Humpback WhaleFoto: Click!

Peste 5000 de televiziuni, dar şi Centrul de Presă Internaţional al Copiilor “Fotbal pentru Prietenie”, format din tineri jurnalişti de 12 ani din 211 ţări şi regiuni, vor difuza evenimentele din cadrul programului. În întreaga lume au început selecţiile naţionale ale participanţilor care vor deveni tineri ambasadori ai păcii, prieteniei şi egalităţii. Cele 32 de echipe vor concura în cadrul campionatului mondial Fotbal pentru Prietenie pe 12 iunie 2018. A doua zi după turneu, tinerii ambasadori se vor întâlni la cel mai important eveniment – Cel de-al Şaselea Forum Internaţional Fotbal pentru Prietenie, unde vor discuta despre modurile în care vor promova valorile cheie ale programului pe tot globul.

În timpul Taberei Internaţionale a Prieteniei, tinerii jucători, sub îndrumarea tinerilor antrenori şi sub supravegherea unor jucători de fotbal faimoşi, vor învăţa valorile cheie Fotbal pentru Prietenie în cadrul Şcolii celor Nouă Valori. UN consideră iniţiativa Fotbal pentru Prietenie drept un program educaţional unic. Toate cele 32 de echipe internaţionale ale prieteniei poartă denumirea unor specii de animale pe cale de dispariţie de pe toate continentele lumii, în semn de iniţiativă a programului Fotbal pentru Prietenie. Tânărul fotbalist din România este anul acesta în echipa „Humpback Whale” (Balena cu cocoaşă). Preşedintele Consiliului de Administraţie al PJSC Gazprom, domnul Victor Zubkov, Secretarul General al FIFA, domnişoara Fatma Samoura, cunoscuta patinatoare din Rusia, campioană olimpică, domnişoara Adelina Sotnikova, de două ori campionul Rusiei şi campion European la rugby în scaun cu rotile, domnul Yuri Kamenets şi legenda fotbalului mondial, domnul Marco van Basten au transmis susţinere participanţilor din programul Football for Friendship. „Cel de-al şaselea sezon al programului social internaţional pentru copii Fotbal pentru Prietenie – este oficial deschis.


    Toate cele 32 de echipe internaţionale ale prieteniei poartă denumirea unor specii de animale pe cale de dispariţie de pe toate continentele lumii, în semn de iniţiativă a programului Fotbal pentru PrietenieFoto: Click!
Toate cele 32 de echipe internaţionale ale prieteniei poartă denumirea unor specii de animale pe cale de dispariţie de pe toate continentele lumii, în semn de iniţiativă a programului Fotbal pentru PrietenieFoto: Click!

Anul acesta, programul este susţinut de 211 ţări şi regiuni! Pentru prima dată, tineri atleţi din toate colţurile lumii în care se joacă fotbal se vor întâlni pe acelaşi stadion. Trăim într-o eră în care oamenii din întreaga lume caută să se reunească prin intermediul principiilor de egalitate şi respect reciproc. Proiectul este un element crucial în acest proces. Fotbal pentru Prietenie oferă această oportunitate tuturor,” a declarat Viktor Zubkov. „Ne-am bucurat să putem susţine această iniţiativă unică a partenerului nostru FIFA, Gazprom,” a spus Fatma Samoura.

„Forumul este un exemplu perfect pentru modul în care fotbalul poate fi folosit ca să deschidă uşi pentru băieţi şi fete din toate mediile, o misiune pe care FIFA o susţine în mod activ.” „Când visezi ceva, când ai un scop – faci orice pentru a-l îndeplini. Bineînţeles, faptul ăsta necesită dedicare şi trebuie să sacrifice multe lucruri pe parcurs. Însă când ţelul e atins – este cel mai bun lucru care ţi se poate întâmpla vreodată. Şi asta mi s-a întâmplat şi mie. Cred că este un proiect minunat pentru copii, întrucât le oferă şansa de a experimenta viaţa de adult şi de a-şi îndeplini obiectivele. Urez mult noroc tuturor copiilor,” a transmis participanţilor Adelina Sotnikova. „Am participat la acest proiect anul trecut la Sankt Petersburg, unul dintre oraşele-gazdă pentru Cupa Confederaţiilor. Şi am fost atât de fericit să văd cum copii din diverse ţări s-au adunat laolaltă aşa de bine; am remarcat un spirit de echipă foarte bun,” a declarat Yuri Kamenets. „Participând în programul social international pentru copii, Gazprom Fotbal pentru Prietenie, veţi întâlni prieteni din toată lumea, veţi învăţa mai multe despre egalitate şi corectitudine – valori care sunt foarte importante pentru FIFA. Evenimentele finale ale celui de-al şaselea sezon se vor desfăşura la Moscova, în timpul Cupei Mondiale din Rusia, ediţia 2018. Sper să vă întâlnesc acolo şi vă urez mult noroc,” a spus Marco van Basten.


    Echipele sunt organizate pe baza principiului „fotbal pentru prietenie” – atleţi de diferite naţionalităţi, sexe şi abilităţi fizice vor alcătui o echipă. Vârsta jucătorilor este de 12 aniFoto: Click!
Echipele sunt organizate pe baza principiului „fotbal pentru prietenie” – atleţi de diferite naţionalităţi, sexe şi abilităţi fizice vor alcătui o echipă. Vârsta jucătorilor este de 12 aniFoto: Click!

„Mă bucur că din ce în ce mai mulţi copii din diferite ţări se alătură proiectului Fotbal pentru Prietenie. Acest proiect mi-a oferit oportunitatea de a găsi prieteni noi din toate colţurile lumii. Egalitatea, Pacea şi Prietenia sunt principalele valori despre care discutăm cu adulţii şi colegii. Chiar putem schimba lumea în bine. Cred cu tărie în asta”, a spus tânărul ambasador al proiectului Fotbal pentru Prietenie, Juan Manuel Pinola Silveira (Uruguai, 12 ani). Încă din anul 2013, PJSC Gazprom a organizat programul social internaţional pentru copii Fotbal pentru Prietenie. Valorile cheie promovate de acest proiect includ prietenia, egalitatea, corectitudinea, sănătatea, pacea, devotamentul, victoria, tradiţia şi onoarea.

Participanţii sunt tineri jucători (fete şi băieţi, inclusiv cei care se confruntă cu probleme fizice), dar şi tineri jurnalişti care documentează evenimentele Fotbal pentru Prietenie în cadrul Centrului Internaţional de Presă pentru Copii. Sfera geografică a programului se extinde în fiecare an: de la 8 ţări în anul 2013, la 211 ţări în anul 2018.

În ultimii cinci ani, peste 3,700 de oameni au participat la program. Fotbal pentru Prietenie este susţinut de FIFA, UEFA, Comitetul Olimpic Internaţional, federaţii de fotbal din diverse ţări, fundaţii internaţionale de caritate pentru copii şi de cele mai importante cluburi de fotbal din lume. Anul acesta s-au format 32 echipe internaţionale ale prieteniei şi s-au stabilit rolurile fiecărui tânăr jucător din toate ţările (portar, fundaş, mijlocaş sau atacant). După definirea rolurilor pentru tinerii jucători, antrenorii lor vor fi selectaţi astfel: 11 antrenori vor fi aleşi din oraşele-gazdă pentru Cupa Mondială a Rusiei, ediţia 2018, iar doi tineri antrenori vor fi selectaţi dintre cei mai buni participanţi în cadrul sezoanelor anterioare ale programului Football for Friendship.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net