România, eliminată de Islanda de la Euro 2021. Nordicii au învins cu 2-1

Ultima actualizare:

    Jucătorii români nu au avut nici o ocazie din acțiune în IslandaFOTO: Sportpictures.eu
Jucătorii români nu au avut nici o ocazie din acțiune în IslandaFOTO: Sportpictures.eu

Am visat la meciul cu Islanda un an și totul s-a năruit în 90 de minute. Nordicii au învins cu scorul de 2-1 România în semifinala barajului de calificare la Campionatul European, și țara noastră mai bifează o premieră negativă: este prima gazdă de turneu final care nu participă la competiția pe care o organizează!

Dublă. Ambele goluri ale Islandei au fost marcate de vedeta gazdelor, Gylfi Sigurdsson. Jucătorul legitimat la Everton a deschis scorul în minutul 16, cu un şut de la marginea careului mare, din poziţie centrală, în stânga portarului Tătăruşanu. Apoi, a majorat diferența în minutul 34, după ce, scăpat din marcajul lui Camora, a șutat de pe partea dreaptă, cu un şut la colţul lung al porţii noastre.

VAR. Partida cu Islanda a fost prima din istoria naționalei României care a beneficiat de sistemul de asistență video (VAR). Și ”tricolorii” au primit penalty la un fault în careu asupra lui Burcă. Lovitura de la 11 m a fost executată cu precizie de Maxim, care a redus diferența la 2-1.

Schimbări. Cum la pauză scorul era de 2-0 pentru islandezi, selecționerul Mirel Rădoi a decis să facă trei schimbări înaintea startului celei de-a doua reprize. Astfel, au intrat pe teren Ianis Hagi, Gabi Iancu și George Pușcaș în locul lui Alex Mitriță, Gabi Deac și Denis Alibec. Pe parcurs au mai intrat Keșeru și Cicâldău.

Debut. Meciul din Islanda rămâne în istorie ca prima partidă în care ”tricolorii” au folosit un jucător naturalizat. Este vorba de portughezul Mario Camora, căpitanul CFR-ului fiind titularizat de Mirel Rădoi pe partea stângă a apărării noastre. Alături de el, pe linia de fund a naționalei au mai fost alți doi jucători de la echipa campioană: Burcă, folosit fundaș central în locul lui Dragoș Grigore, care s-a accidentat la antrenamentul de dinaintea meciului, și Manea, titularizat pe banda dreaptă.

Căpitan. În lipsa căpitanului tradițional al naționalei, Vlad Chiricheș, care este accidentat, banderola de căpitan a fost purtată de portarul Ciprian Tătărușanu.

Fani. În tribunele stadionului din Reykjavik s-au aflat și… 59 de fani. Aceștia au fost împărțiți în două grupuri, ambele situate la tribuna a doua. Toți cei 59 erau îmbrăcați în tradiționalele culori albastre ale naționalei Islandei și și-au încurajat echipa tot meciul.

Adversară. În finala barajului de calificare la Campionatul European, islandezii vor juca împotriva Ungariei, învingătoare cu scorul de 3-1, la Sofia, în fața Bulgariei. Meciul va avea loc la 12 noiembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net