România-Finlanda: Isterie la casele de bilete

Ultima actualizare:

    Sute de oameni au stat la cozi ieri pentru a-și lua bilet la meciul cu FinlandaFoto: Sever Gheorghe
Sute de oameni au stat la cozi ieri pentru a-și lua bilet la meciul cu FinlandaFoto: Sever Gheorghe

Tricolorii trebuiau să joace cu porţile închise această ultimă partidă de calificare, dar un artificiu avocăţesc a suspendat temporar această pedeapsă primită pentru rasism. FRF a fructificat oportunitatea şi a pus rapid în vânzare tichete ieftine pentru jocul cu Finlanda. Şi ce bine i-a ieşit!

Informaţia de ultimă oră, conform căreia jucăm cu spectatori meciul cu nordicii, a creat o emulaţie fantastică în rândul fanilor echipei naţionale. Ieri, în jurul prânzului, grupuri de suporteri au început să-şi facă apariţia la Arena Naţională, disperaţi să prindă câteva bilete la România – Finlanda. Entuziasmul a provenit atât din faptul că o victorie ne califică în proporţie de 99%, cât şi din preţul modic fixat de Federaţie. Dacă la partida cu Grecia, oficialii s-au lăcomit, acum n-a fost cazul. Orice tichet la partida de mâine costă 20 de lei, indiferent de zona stadionului. Imediat, intrarea dinspre Bulveradul Basarabia s-a blocat până în stradă, iar Jandarmeria şi-a făcut apariţia pentru a face ordine.


    Fotografii: Sever Gheorghe
Fotografii: Sever Gheorghe

Numărul persoanelor care s-au înscris la coadă a crescut până la 1.000 în apropierea orei 14:00, când se dădea startul vânzării. Această nebunie a fost însă cauzată şi de faptul că vânzarea online a întâmpinat mari probleme, site-ul blocându-se la fiecare 30 de minute. Mulţi au renunţat să-şi mai facă nervi în faţa calculatoarelor şi au ales să nu rişte, venind personal la Arena Naţională. Spiritele s-au încins româneşte în momentul când câţiva cetăţeni au încercat să păcălească rândul, dar şi atunci când ora fixată s-a făcut, iar federalii nu aduseseră încă biletele. În sfârşit, în jurul ore 14:30, comercializarea tichetelor a început şi primii oameni mulţumiţi au început să plece acasă strângând puternic în mână trofeul mult râvnit. A fost însă ceva dezamăgire şi aici, FRF oferind la case doar bilete la peluze şi la tribuna a II-a, restul rămânând pe internet. Chiar dacă oficiul dinspre Bulevardul Basarabia va rămâne în premieră deschis non-stop, până aproape de startul meciului cu Finlanda, care va avea loc joi, de la ora 21:45, îmbulzeala a persistat toată ziua. Cu biletele vândute online, Keşeru şi compania pot avea în spate minimum 40.000 de fani, iar în aceste condiţii tricolorii au o singură variantă: victoria.

S-au vândut şi 20 de bilete de om


    Foto: Sever Gheorghe
Foto: Sever Gheorghe

FRF a anunţat oficial că orice suporter poate achiziţiona maximum patru bilete, dar această decizie a rămas doar la modul verbal. Casierele n-au ţinut cont sau n-au ştiut de această normă şi au vândut fiecărei persoane oricâte bilete voia. Unul dintre primii norocoşi a cumpărat fără să fie refuzat 20 de bilete, cât să-i ajungă pentru toţi colegii de la serviciu şi vecinii de la bloc. Dacă nu ar încerca să le vândă la suprapreţ, tot ar însemna un succes! 

S-au dat peste 35.000

Marţi seară, la închiderea ediţiei, peste 35.000 de oameni îşi cumpăraseră bilete la România – Finlanda. Cei mai mulţi o făcuseră online, 15.000, la care s-au adăugat cei 10.000 de fani care îşi vor schimba tichetele virtuale şi minimum 10.000 de cumpărători la case. E de aşteptat însă ca azi să se epuizeze toate. 

Suporterii se întorc acasă pe jos

Susţinătorii naţionalei care vor fi pe stadion la meciul cu Finlanda au mari şanse să se întoarcă acasă pe jos sau cu taxiurile. Metrorex nu va prelungi mersul trenurilor mâine seară dacă FRF nu va plăti costurile aferente acestui serviciu. Metrorex cere 37.200 de lei (cu TVA) pentru fiecare oră de prelungire a programului. „Până în acest moment, FRF nu ne-a transmis o solicitare în acest sens, prin urmare trenurile vor circula după un program normal”, ne-a spus Evelyne Croitoru, purtătorul de cuvânt al companiei. La fel s-a petrecut şi la meciul România-Grecia, când suporterii nu au avut acces la metrou fiindcă Federaţia nu a acceptat să achite 74.400 de lei pentru cele două ore de prelungire a programului. Totuşi, fanii au la dispoziţie câteva autobuze de noapte ale RATB, care opresc în zona stadionului: N101 (între Pasaj Colentina şi Faur), N109 (între Piaţa Unirii şi Republica) – staţie pe Bd. Basarabia; N102 (între Unirii şi Granitul), N113 (între Titan şi Bd. Ficusului) – staţie str. Vatra Luminoasă;  N125 (între Pipera şi Şos. Pantelimon) – staţie Bd. Pierre de Coubertin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net