Victoria (2-0) din aceaastă noapte, din Islanda, menține naționala în lupta de calificare la CM 2022. Tot jastăzi, s-au jucat în această grupă meciurile Liechtenstein - Germania 0-2 (Werner '41, Sane '77) şi Macedonia de Nord - Armenia 0-0.


Cu o formulă de start în care au apărut debutantul Rațiu, dar și „supraviețuitorii” Camora și Alibec comparativ cu echipa din toamna lui 2020, România a început bine, iar Sorescu a trimis peste poarta goală (min. 4). Apoi, deși Islanda a devenit mai insistentă, dinamovistul a scăpat singur după o intercepție, însă a driblat portarul și și-a închis unghiul (min. 23). Până la pauză am mai consemnat șuturile lui Alibec (min. 26), Sorescu (31), Nedelcu (39), Man (41), respectiv Birkir Bjarnason (29). 
Insistența naționalei noastre a dat roade în minutul 47, când Dennis Man a reluat în poartă, cu dreptul, un balon centrat de Stanciu și deviat de Ingi Bjarnason! În minutul 70, Ianis Hagi a trimis în poartă, însă golul n-a fost validat din cauza unui fault comis de jucătorul nostru care a evoluat cu numărul 10. Diferența a fost majorată de Stanciu, cu un șut plasat (min. 84). 
Tot astăzi, la Voluntari, într-un amical, România U20 s-a impus cu 2-1 în fața Portugaliei. 
Au evoluat următoarele echipe:
România:
Niţă - Raţiu (Manea, 68), Chiricheş, Nedelcearu, Camora - Stanciu, Nedelcu, Cicâldău (A. Rus, 88) - Man (R. Marin, 76), Alibec (Markovic, 76), Sorescu (I. Hagi, 68) 
Selecţioner: Mirel Rădoi
Islanda: Runarsson - B. Saevarsson, Hermannsson, B. I. Bjarnason, Thorarinsson - B. Bjarnason, Palsson, Baldursson (Johannesson, 67) - J. Gudmundsson, Kjartasson (Thorsteinsson, 67), A. Gudmundsson (A. Gudjohnsen, 79). 
Selecţioner: Arnar Thor Vidarsson.
Cartonaşe galbene: Nedelcu (min. 8), Chiricheş (min. 37), Niţă (min. 77), Hagi (min. 85) / Thorsteinsson (min. 85).
Arbitri: Alexei Kulbakov - Dzmitri Juk şi Aleh Maslianka - Viktar Şimusik (toţi Rdin Belarus)
Arbitri VAR: Vitali Meşkov, Serghei Ivanov (ambii din Rusia).

 
 
Loading...