România s-a făcut de râs și a pierdut în Armenia

Ultima actualizare:

    Cicâldău a marcat două goluri cu ArmeniaFOTO: Profimedia
Cicâldău a marcat două goluri cu ArmeniaFOTO: Profimedia

Naționala României s-a făcut de râs și a pierdut pentru prima dată în istorie cu Armenia, scor 3-2.

”Tricolorii” aveau nevoie de o victorie la Erevan pentru a spera la locul 2 în grupa de calificare la Campionatul Mondial, însă a părăsit terenul învinsă incredibil de clar. Chiar dacă scorul a fost doar 3-2, rușinea este incomensurabilă. După ce la pauză s-a intrat cu scorul de 0-0, la capătul unei prime reprize în care fiecare echipă a ratat câte o ocazie mare, partea secundă a fost un dezastru pentru noi. Armenii au trecut la cârma jocului, au deschis scorul în minutul 56, când Sperţian a marcat pe contraatac, cu un şut de la 20 de metri, balonul fiind deviat de Toşca şi lovind bara, înainte de a intra în plasă. Românii și-au revenit totuși și au ajuns să conducă după ce Cicâldău a marcat două goluri, în minutele 62 și 72, de fiecare dată din centrările coechipierului său de la Universitatea Craiova, Bancu.

În minutul 76, însă, România a rămas în locul 10, după ce Pușcaș a făcut inexplicabil un fault la centrul terenului, fiind eliminat. De atunci parcă s-a dat semnalul de atac pentru armeni, care au asaltat poarta lui Niță, iar golurile au căzut firesc, chiar dacă egalarea a venit din ofsaid. În minutul 86, Haroian a deviat în poartă un şut-centrare al lui Barseghian, după care, în minutul 89, nou-intratul Crețu l-a faultat în careu pe Sperţian şi arbitrul a dictat penalty, transformat de Barseghian.

Astfel s-a scris istoria unuia dintre cele mai rușinoase meciuri din istoria naționalei României. Iar șansele de calificare în baraj sunt deja reduse la 30%.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net