România, a treia înfrângere consecutivă

Ultima actualizare:

    Alibec s-a agitat mult în atac, dar nu a reușit să marchezeFOTO: Sportpictures.eu
Alibec s-a agitat mult în atac, dar nu a reușit să marchezeFOTO: Sportpictures.eu

Programat aseară, la Ploiești, meciul cu Austria a fost așteptat cu interes de microbiști și specialiști, pentru că urma să arate care este adevărata față a echipei României. Chiar dacă am pierdut cu scorul de 1-0, există speranță pentru ”tricolori”, atitudinea lor din acest meci fiind ceva mai bună față de confruntările din nordul Europei.

Selecționerul Mirel Rădoi a surprins din nou, așa cum a făcut-o și la startul meciului cu Norvegia. Dacă la Oslo au apărut în teren 7 jucători noi față de partida cu Islanda, aseară, la Ploiești, au apărut șase noutăți față de dezastruosul meci cu norvegienii. Astfel, singurii doi jucători care au fost titulari în toate cele trei partide din octombrie: portarul Tătărușanu și fundașul central Burcă. Retitularizați, Alibec, Mitriță, Stanciu și Deac parcă au reușit să dinamizeze puțin echipa noastră, care s-a apropiat de mai multe ori periculos de poarta adversă în prima repriză. Căci da, la cum a arătat naționala noastră în ultimele meciuri, trebuie să ne bucurăm când ne apropiem de careu. Din păcate, marile ocazii au lipsit la poarta austriecilor.

”Tricolorii” ocupă locul trei în grupă

Nu același lucru se poate spune de adversarii noștri, care și-au trecut în cont două bare transversale, câte una în fiecare repriză, înainte de a deschide scorul în minutul 76. Atunci, Schopf a trimis în poartă din careu, concretizând o fază născută din centrarea ideală a celui mai valoros jucător de pe teren, David Alaba, câștigător al Ligii Campionilor cu Bayern Munchen în această vară.

Chiar dacă a încheiat meciul cu doi atacanți pe teren, Keșeru și Pușcaș fiind introduși pe gazon în partea a doua, România tot nu a reușit să pună în pericol poarta adversă, astfel că înfrângerea a venit logic, chiar dacă Austria nu a arătat ca o mare formație. Însă ”tricolorii”, deși au avut momente bune de joc, au demonstrat că formează o echipă mică, a cărei victorie de la Klagenfurt (scor 3-2), în fața aceleiași naționale a Austriei, nu a fost altceva decât o întâmplare. Astfel, România a ajuns la trei înfrângeri consecutive, performanță negativă ”bifată” după 11 ani.

Cum în celălalt meci al grupei, Norvegia s-a impus cu 1-0 în fața Irlandei de Nord, nordicii și austriecii au acumulat 9 puncte, fiind la 5 distanță de echipa noastră, care ocupă poziția a treia în grupă. Drept urmare, șansele românilor de a câștiga grupa sunt inexistente, singura noastră preocupare fiind duelul cu Irlanda de Nord, pentru evitarea ultimului loc în serie și, deci, de a nu retrograda.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net